Lightspeed webhotell

Beskyttet innhold!

For å lese denne og våre øvrige sider må du tegne et årsabonnement og være logget inn.

Som abonnent/medlem får du tilgang til alt innholdet på sidene våre, og skulle sidene våre ikke leve opp til forventningene dine har vi en "Pengene tilbake garanti" du kan benytte.

Tegn abonnement!

arbeidsbetingelserFor en leder, markedsfører og analytiker er det viktig å vite hvilke forutsetningene man arbeider under.

  • Hva omgir bedriften?
  • Hva påvirker den?
  • Hvor ligger “flaskehalsene“?
  • Hvilke muligheter finnes?

Disse faktorene kaller vi med en felles betegnelse for virksomhetens arbeidsbetingelser, og er en angivelse av hvilke forhold i markedssystemet en virksomhet må ta hensyn til.


Hvilke arbeidsbetingelser har en virksomhet?

Det store mangfold av forhold som kan tenkes å påvirke en virksomhet kan grovsorteres i

For en grundigere beskrivelse av virksomhetens interne- og eksterne arbeidsbetingelser viser jeg til artikkelserien om markedssystemet som omfatter virksomhetens arbeidsbetingelser.

Hvorfor er det viktig å kartlegge arbeidsbetingelsene?

Ingen beslutninger blir bedre enn informasjonen den bygger på. En kontinuerlig overvåkning av virksomhetens arbeidsbetingelser er derfor nødvendig for å unngå at organisasjonen skal komme i dissonans med markedet.

Hvordan kartlegge arbeidsbetingelsene?

Å kartlegge bedriftens arbeidsbetingelser vil i praksis si at man gjennomfører systematiske situasjonsanalyse, også kalt forutsetninganalyse, av forholdene i markedssystemet, med det mål å avdekke:

  • sterke og svake sider internt (i organisasjonen)
  • muligheter og trusler eksternt (i markedet)

Når man skal kartlegge bedriftens arbeidsbetingelser, lønner det seg alltid å starte med de interne forutsetningene i bedriften, da det nærmest er bortkastet tid og arbeid å kartlegge de eksterne arbeidsbetingelsene hvis det viser seg å være interne problemer som stopper prosjektet e.l.

For å unngå at du glemmer viktige forhold, lønner det seg å ha en sjekkliste å gå etter når du skal kartlegge bedriftens interne og eksterne arbeidsbetingelser. Analysen bør til slutt samles i en SOFT-analyse, også kalt SWOT-analyse.

Fant du ikke svaret? Spør redaksjonen!

Fant du ikke svaret?

Fyll ut skjemaet under hvis du har et spørsmål knyttet til denne artikkelen.

Ditt spørsmål:

Ditt navn:

E-post:

Rapporter en feil, mangel eller savn

Rapporter en feil, mangel eller et savn

Benytt skjemaet under hvis du finner en feil eller mangel i en av våre artikler. Uten tilbakemeldinger fra våre lesere er det umulig for oss å forbedre våre artikler.

Jeg ønsker å rapportere inn en:

En feilEn mangelEt savn

Angi en feil, mangel eller savn:

Ditt navn:

E-post:

Du kan også laste ned denne artikkelen og resten av artikkelserien som en e-bok Artikkelserien fortsetter under.

Topp20 artikler
Siste 20 artikler
Nye artikkelserier