Domene og webhotell fra OnNet.no

For å unngå at du plutselig taper mer enn det du hadde planlagt som som “worst case” scenario anbefaler vi alle investorer og tradere å legge inn en Stop-Loss ordre på sine enkeltaksjer.

Hva er en Stop-Loss ordre?

En stop-loss-ordre er en ordre du legger inn hos din nettmegler om å kjøpe eller selge en bestemt aksje når aksjen når en bestemt pris.

For eksempel kan du legge inn en stop-loss ordre på 10% under prisen du kjøpte aksjen for. Når denne stop-loss ordren er lagt inn vil nettmegleren din automatisk selge disse aksjene hvis aksjekursen skulle synke med 10%. På denne måten er du garantert at du aldri vil tape mer enn maksimum 10% av pengene du kjøpte aksjen for, og dette uten at du engang trenger å følge med på hvordan kursutviklingen går for denne aksjen.

Tradisjonell stop loss består av to deler:

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.