Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

Prosessmåling går ut på å måle (sjekke) om prosessen virker som den skal. Det vil si om prosessen gjør om “input” til “output” på foreskrevet måte, med bruk av foreskrevne ressurser, med forventet resultat. I praksis går dette ut på å foreta prosessmålinger for å sjekke om prosessen når sine prestasjons-, kvalitets- og resultatmål.

Verktøyet vi bruker for å måle effektiviteten av prosesser som gjentar seg igjen og igjen er målekort eller kontrolldiagram. Et verktøy som viser hvordan prosessen oppfører seg over tid. Det vil si hvordan den varierer.

Prosessmåling går ut på å kontinuerlig og systematisk overvåke måloppnåelsen gjennom et målkort som er integrert i gruppens og individets målkort, slik at man umiddelbart kan sette i verk tiltak for å eliminere alle signifikante avvik.

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.