Domene og webhotell fra OnNet.no

Offentlig støtteordning
Photo by Hannah Busing

Dagens sjefer kalles ledere, mens gårsdagens var sjefer med stor S. Det er vi alle enige om, men hva er egentlig forskjellen?

sjef-leder

Gårsdagens Sjefer var ledere som praktiserte transkasjonsledelse, mens dagens ledere er ledere som praktisere transformasjonsledelse. Forskjellen ligger i hvordan lederen ser på sin jobb og medarbeiderne de leder.

Hva er en sjef?

En sjef er en som styrer og administrerer en organisasjon og de ansatte. Sjefen jobber med prosesser, de er autoritære og har sitt hovedfokus på systemet og strukturene i det. En typisk sjef er opptatt av å følge etablerte rutiner, planer og vedlikeholdet av disse. De gjør tingene “slik som vi alltid har gjort det“, og jobber ut fra en holdning om at ting skal kontrolleres.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.