Domene og webhotell fra OnNet.no

Hør artikkelen

Hvis du ønsker en førsteside plassering i Google må du sørge for at du ikke benytter deg av såkalte “ikke-søkemotorvennlig teknologi”, da bruk av slike teknologier gjør at søkemotorene ikke klarer å lese og indeksere alt innholdet på nettsiden. 

Såkalte ikke-søkemotorvennlige teknologier er:

FRAMES

Unngå bruk av frames. Flere av “edderkoppene” til de store søkemotorene er ikke i stand til å følge linker som befinner seg i frames. Ligger oppstarssiden din i en frames, kan du risikere at “edderkoppen” ikke finner noen andre nøkkelord enn de som ligger på oppstartssiden. Dvs. i selve frame-settet. Noe som kraftig reduserer sjansene for at sidene dine skal bli eksponert av brukerne av disse søkemotorene, med mindre du registrerer hver enkelt underside manuelt i disse søkemotorene. Ønsker du å bruke frames, er det en god ide å legge en “falsk” link i HTML sidens <NO FRAMES> seksjon.

IFrame

Søkemotorene liker dårlig IFrame, så sørg for at viktig informasjon ikke er gjemt i en IFrame. Bruk bare teknologien på ikke viktig informasjon i forhold til sidens relevans vurdering.

Mouse over effekter og drop-down menyer

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.