Domene og webhotell fra OnNet.no

Religionens betydning

Begrepet «religion» kommer fra det latiniske ordet «religionem» som betyr «respekt for det hellige» og «aktelse for gudene», via oldfransk og anglo-frisisk «religiun», hvor den nåværende formen «religion» betydde «religiøst fellesskap».

Hva er religion?

Religion er en fellesbetegnelse for alle trossystemer som forutsetter to ting:

  1. Virkeligheten omfatter mer enn det fysiske
  2. Du vil leve evig på en eller annen måte hvis du har levd riktig

Religionene gir svar på menneskers eksistensielle undring, og inkluderer som oftest tro på en Gud, Guder eller andre overfysiske vesener. Dette skiller «religion» fra «livssyn» som ikke nødvendigvis inneholder tro på noe ikke-fysisk.

Begrepet religion beskriver en mer eller mindre fast definert, organisert utøvelse og/eller troslære knyttet til eksistensielle spørsmål.  Mange mennesker regner seg selv som religiøse, fordi de tror på en Gud eller overnaturlige vesener, selv om de ikke er tilknyttet noen spesifikk religion. Religion har dermed ikke noe å gjøre med å tro på en bestemt gud eller en sosialt akseptert religion.

Religionens opprinnelse

Religioner i ulike former har eksistert omtrent like lenge som mennesket har eksistert. Hva som har gjort at religionene har oppstått og hva som gjør at de får så stor oppslutning er de lært uenige om, men det er åpenbart at de dekker ulike menneskelige behov andre ting og fenomener ikke klarer å dekke.

Religionens formål

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.