Domene og webhotell fra OnNet.no

Hør artikkelen

Ikke bruk din egen maskin 

Selv om det er mulig å benytte din egen datamaskin, Internett forbindelse og e-postkonto til å sende ut dine nyhetsbrev og e-postkampanjer. F.eks. gjennom Outlook, Apple Mail o.l. e-postklienter er dette IKKE å anbefale.

Ikke bare ser det svært uprofesjonelt ut å sende ut mange e-postmeldinger på en gang ved å bruke blindkopifeltet, men de fleste mailserverne vil også blokkere disse meldingene eller markere dem som spam. I tillegg risikerer du at din linjeleverandør stenger din Internett forbindelse fordi du sender ut spam i deres øyne, samtidig som de har en begrensning for hvor mange e-postmeldinger du får lov å sende per time gjennom systemet deres. Legger vi til at slike former for utsendelse også er svært tidkrevende burde det være innlysende at man bør bruke et profesjonelt verktøy for nettopp dette.

Ikke bruk ditt eget nettsted / webhotell

En annen dårlig løsning er å installere ett tillegg (plug-ins) til ditt WordPress, Joomla! eller Drupal nettted som samler inn og sender ut e-post til alle du har adressen til. Dette er en dårlig løsning fordi du risikerer at ditt eget nettsted og ordinære e-postkontoer blir svartelistet som potensielle spammere hvis e-postlisten din inneholder adresser til spam-traps eller personer som ønsker å rapportere at de har mottatt spam. Dette kan skape katastrofale følger for bedriften og er derfor aldri å anbefale.

Send alltid ut dine nyhetsbrev og e-postkampanjer fra andre IP-adresser enn du selv normalt benytter for dine nettsider og e-postkontoer. 

Benytt et profesjonelt verktøy

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.