Domene og webhotell fra OnNet.no

I forhold til kompetanseutfordringer ved fusjons- og oppkjøpsprosesser er det flere elementer som det er viktig å være klar hvis du er leder (Boye og Meyer, 2008):

  • Graden av autonomi: Når lederne skal håndtere og overføre kompetanse i organisasjonene, er det viktig å tenke gjennom hvilken grad av autonomi som skal tildeles de ulike delene av organisasjonen.
  • Tempo: Både raskt og tregt integreringstempo har sine fordeler og ulemper. Det er viktig for leder å være klar over disse når vedkommende velger sin fremgangsmåte.
  • Kommunikasjon: Det er viktig at leder er flink til å kommunisere for å minimere usikkerhet, men også for å skape et godt kompetanseklima.
  • Utvelgelse av ledere: Valg av riktig leder spiller en viktig rolle i integrasjonen når det kommer til å sikre kunnskapsoverføring mellom medarbeidere. 

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.