Domene og webhotell fra OnNet.no

Avskjed innebærer at (juridiskabc.no):

«arbeidsgiver bringer arbeidsforholdet til opphør, og med umiddelbar virkning». 

Juridisk sett bygger avskjed opprinnelig på en avtalerettslig tilnærming der vi at arbeidsavtalen heves. Reglene er regulert i arbeidsmiljølovens § 15-14. I dagligtalen kalles avskjed ofte å (juridiskabc.no):

 «få sparken på dagen.»

Uansett hva man kaller det, er det alvorlig å miste jobben med umiddelbar virkning. Arbeidstaker har derfor et sterkt stillingsvern etter arbeidsmiljøloven, og det skal følgelig svært mye til før arbeidsgiver har grunnlag for å avskjedige en arbeidstaker (juridiskabc.no).

Ved avskjed mister arbeidstaker retten til å gå på jobb umiddelbart. Det som egentlig skjer, er at arbeidsavtalen heves, og fra det øyeblikket arbeidstaker har mottatt avskjeden er de ikke lenger ansatt i bedriften. Det betyr også at den ansatte ikke mottar lønn eller andre ytelser fra arbeidsgiver fra det øyeblikket avskjeden kom fram (juridiskabc.no).

Når foreligger grunnlag for avskjed?

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.