Domene og webhotell fra OnNet.no

arbitasje

Arbitrasje innebærer at du oppnår en risikofri gevinst ved å utnytte prisskjevheter på verdipapirer.

Hvis ABC-aksjen er børsnotert både i Oslo og London og du i en gitt situasjon kan kjøpe ABC-aksjen i Oslo og samtidig selge den til en høyere pris i London, kan du oppnå en risikofri gevinst eller såkalt arbitrasje.

Mulighetene for arbitrasje kan imidlertid også forekomme mellom opsjons og aksjemarkedet. I opsjonsmarkedet kan du nemlig foreta såkalte syntetiske kjøp og salg av aksjer ved å kombinere kjøps- og salgsopsjoner. Således kan du oppnå arbitrasje ved enten å kjøpe aksjen syntetisk og samtidig selge aksjen dyrere i aksjemarkedet, eller ved å utstede aksjen syntetisk og samtidig kjøpe aksjen billigere i aksjemarkedet. Renter spiller i tillegg en betydelig rolle ved beregningen av verdien på de syntetiske aksjene.

Kjøp av syntetisk aksje

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.