Domene og webhotell fra OnNet.no

Hva er affilates?

Affiliates er både en forretningsmodell og en markedsstrategi. Her inngås det er partnerskap mellom en leverandør (kalt annonsør) og selger (kalt affiliates), hvor annonsøren skal selge leverandørens produkter og tjenester mot provisjon. 

For at denne forretningsmodellen og markedsføringsstrategien skal virke trenger vi to partnere som samarbeider gjennom en affiliates-avtale seg imellom. Disse to aktørene er:

  • Annonsør: Den som eier produktene eller tjenesten som selges, og som ønsker å markedsføre og selge sine produkter og tjenester gjennom “affiliates” som anbefaler produktene og tjenestene til andre mot å motta en provisjonslønn for hver prospekt elle kunde de gir til affiliates.
  • Affilates: Den som ønsker å selge eller anbefale affiliates sine produkter og tjenester på provisjon i sitt eget navn.

Tidligere ble denne markedsføringsstrategien stort sett brukt i forbindelse med messesalg og homepartys. I dag er den best vanlige bruken av affiliate markedsføring knyttet til salg av produkter og tjenester på internett og markedsføring gjennom influensere. 

Affilates som forretningsmodell

Forretningsmodellen affiliates har to forskjellige aspekter, avhengig av om du er en annonsør eller affiliate. Vi vil her konsentrere oss om affiliates som forrretningsmodell for leverandører.

For annonsøren

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss