Domene og webhotell fra OnNet.no

Om nettsidene dine skal ha et responsiv design eller ikke er ikke lenger et spørsmål, men et must! Faktisk er dette så viktig at Google straffer nettsidene dine i søkeresultatene hvis du ikke har en “mobilvennlig” versjon av sidene dine også, dvs. nettsider som bygger på et responsiv design.

Hva er responsiv design?

Responsive nettsider er nettsider som automatisk tilpasser seg brukerens skjermstørrelse helt perfekt, enten det er en smarttelefon, nettbrett eller en stasjonær datamaskin. Eller sagt på en annen måte:

“Nettsider som kan leses like godt på en mobil, nettbrett og datamaskin”

Dette gjøres f.eks. ved at antallet spalter reduseres når bredden på nettsiden minsker. En responsiv nettside bruker bl.a. HTML og CSS-mediespørringer til å tilpasse seg enhetens skjermstørrelse.

Google straffer nå nettsider som ikke har et mobilvennlig design

En stadig voksende andel av besøkene som skjer på nettsteder, foregår ved hjelp av smartmobiler som har en mindre skjerm og lavere oppløsning enn den standardversjonen nettstedet opprinnelig er utviklet for. For at smarttelefon brukere skal kunne se innholdet uten problemer må vi bygge opp nettsiden ved hjelp av responsiv design.

Google har kunngjort at brukervennligheten til mobilnettsteder skal innføres som en faktor som skal få betydning for nettstedets rangering i selskapets søketjeneste, i alle fall når søket gjøres med en mobiltelefon. Dette gjøres for å gi brukerne av søketjenesten en bedre opplevelse, men trolig også for å sette fokus på problematikken. I klartest betyr dette at nettsidene dine mister rangering i Google hvis nettsidene ikke bygger på et responsivt design som tilpasser seg automatisk etter brukerens skjermstørrelse.

Krav til responsiv design

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.