Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

En uniform er:

et antrekk som er standardisert for å skape ensartethet, fellesskap og identifikasjon for en organisasjon eller gruppe.

Spørsmålet om en felles uniform er ikke bare viktig når vi skal vurdere virksomhetens visuelle profil, men svaret vil også påvirke selve arbeidsmiljøet og de ansattes selvfølelse i stor grad. Spørsmålet må derfor tenkes grundig igjennom før en beslutning fattes.

Uniformens funksjon

En uniform kan ha mange funksjoner:

  • Uniformen er virksomhetens ansikt utad
  • Uniformen er et symbol som identifisere hvem som jobber i virksomheten (gjøre det enkelt for kundene å vite hvem de skal henvende seg til)
  • Uniformen skal gi dem som bærer uniformen autoritet til å utføre en bestemt jobb (jf. Politiet og brannvesenet)
  • Uniformen er de ansattes arbeidsverktøy, og skal gi verne de ansatte for skader og farer de kan bli utstt for i jobben.
  • Uniformen er et symbol på virksomhetens verdier. F.eks. assosierer de fleste en politiuniform med lov, orden, trygghet og beskyttelse. På samme måte kan et privat selskap bygge opp assosiasjoner til et sett merkerelaterte verdier som utløses hver gang de uniformen.

Et ytre symbol som viser hvem du er og hva du står for

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.