Domene og webhotell fra OnNet.no

beslutning

I denne artikkelserien lærer du hvordan en beslutning bør tas (beslutningsprosessen) og hvordan du kan vurdere hvilken risiko som er forbundet med de beslutningene som fattes.

Beslutninger fattes overalt og hele tiden i enhver virksomhet og organisasjon: – Både hos de ansatte og lederne. Noen beslutninger er små og ganske uviktige, mens andre kan derimot mot være ganske viktige og ha betydelig konsekvenser.

Alle beslutninger krever en eller annen involvering og evaluering av informasjon. Beslutningsprosessen starter med at vi først skaffer oss den relevante informasjonen om beslutningssituasjonen, deretter må vi danne oss en mening om hva denne informasjonen betyr for beslutningen som skal treffes, hvilke konsekvenser dette vil medføre, hva risikoen for dette er, før vi til slutt kan treffe en beslutning basert på vår beviste og ubeviste vurdering av den tilgjengelige informasjonen. Her gjelder følgende regel:

“Ingen beslutninger blir bedre enn informasjonen den bygger på”

Av den grunn er det viktig å lære hvordan beslutninger fattes eller rettere sett bør fattes for å øke sannsynligheten for å treffe de rette beslutningene.

Beslutninglære

Beslutninglære er:

“Læren om hvordan beslutninger tas og hvilke beslutningsprosesser man bør følge”

Spesielt innen Styring- og kontrollperspektivet står beslutninglære sentralt for å forstå:

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.