Domene og webhotell fra OnNet.no

For en bedrift som skal anskaffe og distribuere råvarer, produkter og tjenester så er det i all hovedsak to ulike måter å gjennomføre det på. Det etableres enten en sentralisert eller desentralisert anskaffelses- og distribusjonsmodell. De fordelene som følger med sentralisering er i de fleste tilfeller ulemper ved desentralisering, og vise versa (Kovacic et al. 2006).

Sentralisering

En sentralisering av anskaffelser og distribusjon betyr at alle relevante beslutninger for å kjøpe varer, gjøres av et hovedkontor. som har dette som en dedikert oppgave. De faste kostnadene vil synke som følger av mindre, eller ingen duplisering av utstyr og arbeidskraft.

Mest fordelaktig vil det være å ha et sentralisert lager som ligger i nærhet til kundene, slik at man effektivt kan distribuere, dette sørger også for at behovet for sikkerhetslager avtar (Battini et al. 2010).

Fordeler:

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.