Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Når vi arbeider med form og farge bør vi tenke igjennom hvilken stil eller uttrykk vi ønsker å oppnå.

kunst-historie

Ser vi på kunsthistorien finner vi at den kan deles opp i forskjellige epoker. Epokene har klare uttrykk som skiller dem fra hverandre. To hovedtrekk er geometrisk og organisk stil som veksler opp igjennom århundrene.

Med geometrisk uttrykk tenker vi på matematikk og geometriske grunnformer; trekant, firkant og sirkel. Geometriske stilretninger er f.eks. Rennesansen, Funksjonalismen eller Kubismen/konstruktivismen.

Organiske uttrykk finner vi i stilretninger som Art Nouveau/Jugend og Art Deco. Organisk betyr levende, og bruker elementer fra naturen.

Statisk uttrykk betyr stillestående. Dynamisk betyr levende, det som er i bevegelse. Dynamiske utrykk brukes mye i reklame og ukeblad.

Fra den moderne kunsthistorien kjenner vi  figurativt og non-figurativt (abstrakt) uttrykk. I det figurative bildet kjenner vi alltid igjen motivet, i det non-figurative bildet finner vi  kun reine former og farger. Moderne uttrykk brukes på alt som har preg av forenkling/stilisering/abstrahering.

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.