agenturer.no

Bruk 80% av tiden på å finne dine nøkkelord!

Søkemotoroptimalisering går ut på å bli funnet i Google, Yahoo, Bing og andre store søkemotorer på de søkeordene og søkeuttrykkene som er viktig for deg. Disse søkeordene og søkeuttrykkene kaller vi for “søkeord” eller “nøkkelord” i SEO sammenheng.

Siden det er umulig å starte arbeidet med å søkemotoroptimalisere en nettside før du vet hvilke søkeord du ønsker å bli funnet på, må du starte arbeidet med å plukke ut de søkeordene du tror dine eksisterende og potensielle kunder (målgruppen) vil søke på når de leter etter det du kan tilby dem.

Dette arbeidet er så viktig, at vi tør påstå at du bør bruke:

“80% av all tiden du har satt av til søkemotoroptimalisering på plukke ut dine viktigste søkeord”.

Husk i denne sammenheng at de ordene du mener er mest beskrivende for din virksomhet, sjelden er de ordene og ordkombinasjonene surferne bruker som søkekriterier.

Annonse

Hvilke søkeord og søkeuttrykk bør velges?

Velg de ordene og ordkombinasjonene som målgruppen for nettsidene dine benytter som søkekriterier når de søker etter noe du kan tilby dem som dine søkeord. Det er disse ordene som skaper trafikk til dine nettsider og penger i kassa. De bør derfor være dine viktigste søkeord.

Hvordan finne mine søkeord og søkeuttrykk?

Her gjelder det å se problemstillingen med kundens øyne. Prøv å sett deg inn i kundens sko og tenke som en potensielle søkere i Google:

Du må logge inn for å se resten av innholdet. Vennligst . Ikke medlem? Registrer deg