Domene og webhotell fra OnNet.no

For å kunne treffe gode beslutninger trenger vi informasjon om virkeligheten. Problemet er bare at virkeligheten er uhyre komplisert. For å forenkle virkeligheten kan vi lage en modell, som er et forenklet bilde av virkeligheten. Modellenes fordel er at de klassifiserer og abstraherer informasjonen, slik at vi får sortert ut viktig og uviktig informasjon.

En forutsetning som må oppfylles før det er mulig å lage en informasjonmodell, er at vi vet hvilken informasjon vi trenger og hva den skal brukes til. Dette gjelder også for ER-modellen.

Hva er Enity – Relationship modellen (ER-modellen)?

Enity – Relationship – modellen eller bare ER-modellen som den ofte kalles, ble utviklet av P.P.S. Chen i 1976, og er idag en av de viktigste modellene for datamodellering av databaser.

ER-modellen et et datamodellering verktøy for:

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.