Domene og webhotell fra OnNet.no

“Idag er resultatet av igår, og imorgen vil bli et resultat av idag” er tankegangen bak en rekke tradisjonelle prognosemetoder. Trendforlengelse er en kvantitativ prognosemetode som prøver å fremskrive trender for å spå om fremtiden.

Med trender mener vi_

utviklingslinjer i et statistisk materiale og kan som metode omfatte alt fra å trekke opp kurver på frihånd i et diagram, til mer kompliserte matematiske beregninger. 

Kurvefremskrivning vil si:

kurven/trenden vi fremstiller grafisk eller matematisk og forlenger – ekstrapoleres – inn i fremtiden.

trendDen vanligste trendmetoden er tidsrekkeanalyser. En kvantitativ metode hvor vi studerer den historiske utviklingen de siste årene for å finne underliggende mønstre som gjør at vi kan forlenge trende inn i fremtiden. Ved bruk av ulike statistiske metoder prøver man å skille vekk tilfeldige variasjoner, for å komme frem til en signifikant trend.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.