Domene og webhotell fra OnNet.no

Hvem trenger en bedriftshelsetjeneste (BHT)?

Det er idag ingen lovpålagte krav at alle virksomheten skal ha en egen bedrifthelsetjeneste med eget helsepersonell som skal ta en årlig helsesjekk av alle ansatte, slik større virksomheter hadde i gamledager. Imidlertid finnes det unntak fra denne reglene, da arbeidsmiljøloven § 3-3 (1) krever fra 1 januar 2010 at bransjer med høy HMS-risiko skal knytte til seg en bedriftshelsetjeneste (BHT) som er godkjent av Arbeidstilsynet. En avtale med en lege som de ansatte kan gå til når noe er galt med helsen, er ikke en godkjent bedriftshelsetjeneste i lovens forstand.

Hvilke virksomheter som trenger en bedrifthelsetjeneste er i følge arbeidsmiljøloven avhengig av virksomhetens HMS-risiko. Med HMS-risiko menes:

“Høy risiko for at yrkesrelaterte skader og/eller sykdom skal oppstå”

Hvor høy HMS-risikoen er må virksomheten løpende vurdere selv som et ledd av gjennomføringen av virksomhetens systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.