Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Etter å ha jobbet med sikkerhet i 25 år og lest hundrevis av studier om datasikkerhet kan de vanligste sikkerhetshullene i privatpersoners og småbedrifters datasikkerhet oppsummeres i følgende sikkerhetshull.

Dårlig passord

Dårlig passord er den vanligste årsaken til at du blir utsatt for et datainnbrudd. Med dårlig passord menes et passord på under 8 tegn og/eller som er lett å tippe, f.eks. et ord i en ordliste. Gå ikke i denne generalfellen. Bruk alltid et kompleks passord og følg passordreglene vi gir i en egen artikkel senere i denne artikkelserien.


Ikke oppdatert utstyr og programvare

Etter dårlige passord er utstyr og programvare som ikke er oppdatert det største sikkerhetshullet i folks datasikkerhet. Sørg derfor at alt utstyr og alle programmer du benytter er oppdatert med siste versjon fra produsenten. Lag gode rutiner for å sørge for at dette blir gjort jevnlig, f.eks. ukentlig.

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.