Domene og webhotell fra OnNet.no

Etter å ha jobbet med sikkerhet i 25 år og lest hundrevis av studier om datasikkerhet kan de vanligste sikkerhetshullene i privatpersoners og småbedrifters datasikkerhet oppsummeres i følgende sikkerhetshull.

Dårlig passord

Dårlig passord er den vanligste årsaken til at du blir utsatt for et datainnbrudd. Med dårlig passord menes et passord på under 8 tegn og/eller som er lett å tippe, f.eks. et ord i en ordliste. Gå ikke i denne generalfellen. Bruk alltid et kompleks passord og følg passordreglene vi gir i en egen artikkel senere i denne artikkelserien.

Ikke oppdatert utstyr og programvare

Etter dårlige passord er utstyr og programvare som ikke er oppdatert det største sikkerhetshullet i folks datasikkerhet. Sørg derfor at alt utstyr og alle programmer du benytter er oppdatert med siste versjon fra produsenten. Lag gode rutiner for å sørge for at dette blir gjort jevnlig, f.eks. ukentlig.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.