Domene og webhotell fra OnNet.no

OnNet AS har vært vår hosting leverandør siden eStudie.no ble lansert i 2001.

Etter å ha vært en kunde av dem i over 15 år uten større problemer benytter vi nå anledningen til å gi dem noen velfortjente ord som vi ønsker å dele med alle våre lesere.

En av Norges eldste domene & wehotell leverandører

OnNet ble etablert i 1997 under “.com bølgen” under navnet WebTrade Norway, men byttet navn i 2003 til OnNet AS i forbindelse med omstruktureringen etter at “.com bølgen” sprakk.

OnNet kan dermed i år kan feire sitt 20 års jubileum som domene- og webhotell leverandør. Dette gjør OnNet AS til en av landets eldste domene registrarer og webhotell leverandører, med all den erfaringen dette innebærer.

Linux og Windows webhotell

Vi startet i 2001 med et Windows webhotell, da vår første programvare kun kunne kjøres på en Windows webserver. I 2003 gikk vi over til et Linux webhotell i forbindelse med at vi la portalen over på en ny programvare. Selve flyttingen fikk vi hjelp av OnNet med og fungerte knirkefritt uten nedetid eller andre problemer.

Vi ser at OnNet fortsatt er en av de få hosting leverandørene i Norge som tilbyr både Linux- og Windows baserte webhotell, noe som gjør at du aldri trenger å bekymre deg for at du ikke får kjørt din ønskede programvare på OnNet sine servere. Velger du feil plattform kan du bar si ifra til dem og de bytter webhotell plattform for deg helt gratis. Selve overflyttingen av evt. filer og databaser må du imidlertid gjøre selv.

Full kontroll over alle tjenester

Bestiller du et Linux webhotell får du med cPanel som kontrollpanel for tjenestene som inngår i webhotell pakken. cPanel er ikke bare verdens mest benyttede kontrollpanel, men er også et svært avansert kontrollpanel som gir deg full kontroll over alle delene av tjenestene som inngår i webhotellet. Et kontrollpanel jeg finner vesentlig mer brukervennlig enn Plesk som er et annet kontrollpanel jeg bruker for at annet nettsted jeg hjelper til med.

Total leverandør

Den viktigste årsaken til at vi har holdt oss til OnNet som leverandør skyldes ikke bare at de er en av landets billigste leverandører av domener og hosting tjenester, men først og fremst fordi de også er et webbyrå for små- og mellomstore virksomheter uten store markedsføringsbudsjetter.

WordPress spesialist

Spesielt viktig for oss har vært at OnNet har WordPress som sitt spesialfelt. Noe vi har funnet ekstremt verdifullt for vår del, da hele vår portal er utviklet i WordPress. Uten deres hjelp til å utvikle, feilsøke og drifte vår portal for “småpenger” i forhold til konkurrerende tilbud hadde vi ikke eksistert idag. Det er 100% sikkert.

Vårt råd er derfor: – Velg OnNet som din leverandør hvis du har et nettsted utviklet i WordPress eller ønsker å utvikle et nytt nettsted i WordPress. De har kompetansen og innsikten i WordPress du trenger for å lykkes med dine planer. Tegn samtidig deres supportavtale for WordPress til kr. 590 per år. Du kan da ringe dem så mye du vil, med hvilket som helst spørsmål du måtte ha omkring ditt WordPress nettsted. Pengene du bruker sparer du ekstremt fort inn igjen i form av spart tid og frustrasjon når du skal gjøre noe med ditt WordPress nettsted.

E-postmarkedsføring

I tillegg har vi dratt stor nytte av OnNet sin løsning for e-postmarkedsføring; – MailOnNet. En svært lettbrukt e-postmarkedsføringløsning for å sende ut nyhetsbrev (e-postmeldinger) til alle du har e-postadressen til. En løsning vi har brukt siden 2004 for å holde en løpende dialog med våre brukere og som har bidratt til at vi siden 2004 har hatt over 1 million unike besøkende hvert år.

Etter å ha brukt denne løsningen i 10 år valgte vi å hjelpe OnNet ifjor med å utvikle en e-bok om hvordan du kan ta i bruk e-postmarkedsføring med suksess. Denne e-boken kan nå alle OnNet sine kunder laste ned gratis ved å logge inn på deres KundeWeb.

Logo design

OnNet har også designet vår logo for 1/10-del av prisen nærmeste konkurrent i anbudskonkurransen kunne komme med. Når vi sammenligner kvalitet og pris for denne jobben, er det ikke vanskelig å skjønne at vi gjorde det rette valget når vi gav oppdraget med å utvikle en ny logo til OnNet. Logo design tjenesten deres finner du sammen med gjennomgangen av deres hjemmesidepakker til kun kr. 2.990 for nye nettsider utviklet i WordPress.

Pålitelige backup rutiner

Siden 2001 har vi 4 dager klart å slette innhold fra vår database og filer med en feil eller blitt utsatt for korrupte oppdateringer av programvaren vi benytter som har gjort databasen vår korrupt. De to første gangene dette  skjedde hadde vi selv ikke fullgode backuper av alle våre egne data, men takke våre OnNet som tar en fullstendig sikkerhetskopi av alle dine data hver 48 time, ble alle dataene kjørt tilbake innen 1 time etter at vi rettet forespørselen til dem. Alle dataene ble korrekt gjenopprettet slik at nettstedet kunne kjøre som normalt igjen uten å miste noen data. Selv om vi nå har gode backup rutiner selv, har vi ved de to siste tilfellene latt OnNet kjøre tilbake en backup istedenfor å bruke tid på å gjenopprette vår egen backup.

Søkemotoroptimalisering

Tar du kontakt med OnNet kan du også få hjelp av dem til å søkemotoroptimalisere sidene deres av dem. Noe vi har gjort, med det resultat at eStudie.no er høyt plassert i alle viktige søkeresultater fra Google på søkeord som er viktig å bli funnet på av eStudie.no.

Vi har også hjulpet dem nå med å utvikle en egen søkemotoroptimalisering håndbok som alle deres kunder kan laste ned gratis ved å logge inn på OnNet sin KundeWeb.

efaktura istedenfor kortbetling

En annen ting vi setter stor pris på er at OnNet sender oss efaktura istedenfor å kreve at vi skal betale såvel nyregistreringer som forlengelser av eksisterende abonnement på forhånd med et betalingskort. Vi ser dette som en fordel fordi:

  • Vi får ingen risiko ved at OnNet leverer oss tjenesten før vi må betale for den. Vi er dermed sikret å få det vi betaler for.
  • Vi får en gyldig faktura som vår regnskapsfører godkjenner som billag, i motsetning til kvitteringen du ofte får når du bruker kortbetaling.
  • Tjenesten ikke stenges automatisk hvis vi glemmer å betale fakturaen. OnNet sender ut første purring uten ekstra gebyrer eller kostnader

Ingen skjulte kostnader

Selv om enkelte  kanskje kan føle at merverdiavgiften er en skjult kostnad siden alle OnNet sine priser er ekskl. 25% MVA og et ekspedisjonsgebyr på Kr. 50.- per faktura. Ser vi bort fra disse kostnadene er det ingen skjulte kostnader knyttet til deres tilbud og priser.

1 faktura per år

For å unngå å måtte betale flere ekspedisjonsgebyr tilbyr OnNet deg å samle alle dine enkeltordre på en årlig faktura istedenfor en per tjeneste. Noe vi har valgt å gjøre. Ikke bare sparer vi flere ekspedisjonsgebyr, men det blir også langt enklere for oss å holde en oversikt over alle våre tjenester, hva de koster og når de starter og slutter.

Enkelt å komme med innsigelser og spørsmål

Ved et par tilfeller har vi mottatt faktura med dårlig definerte ordrelinjer for spesialoppdrag vi har bestilt fra dem, men dette har vært enkle spørsmål å løse. Det eneste vi har trengt å gjøre er å logge oss inn på deres KundeWeb, hvor du finner en egen seksjon for fakturaspørsmål. Her kan du be om kontoutskrift til regnskapet eller for egen intern kontroll, be om fakturakopi, komme med spørmål og innsigelser på mottatte fakturaer og be om betalingsutsettelse hvis du skulle trenge dette.

1–2 dager senere har vi alltid fått svar på våre spørsmål eller problemet løst, uten å måtte verken ringe eller purre dem.

Oppsigelse av tjenester

Selv om vi aldri har prøvd å si opp kundeforholdet har vi opp gjennom årene eid ett titalls domener som har pekt til oss som vi har valgt å avslutte opp gjennom årene. Første gangen vi skulle si opp et domene kunne vi ikke dette, da OnNet krever at alle avtaler sies opp senest 30 dager før neste forfall, hvis ikke blir avtalen automatisk fornyet for nye 12 mnd.

Etter å ha blitt forklart domene fornyelser skjer skjønte vi selv at feilen lå hos oss. Når du registrer et domene, f.eks. et .no domene hos en domene leverandør, så er det ikke denne domene leverandøren, f.eks. OnNet, gir deg dette domene. Domenet blir tildelt deg av en topp-registrar som har ansvaret for alle domene knyttet til dette toppnivået. Registrerer du t .no  er det Norid som har ansvaret for å opprette dette domene. Norid sender så en faktura for dette domene til OnNet som igjen sender den videre til deg. Året etter sender Norid så neste faktura for ditt domene 30 dager før tidsperioden du allerede har betalt for løper ut. Denne fakturaen må OnNet betale Norid uavhengig av om du ønsker å beholde domen  eller ikke et år til. Noe som betyr at du må si opp domene minst 30 dager før neste forfall for at OnNet selv skal rekke å avbryte abonnementet ditt hos Norid før Norid fakturer OnNet igjen for neste år også.

Så lenge du er klar over dette er det ingen problemer med å avslutte et domene eller tjeneste hos OnNet. Har sett at enkelte har klagd på dette, men har også skjønt at alle disse tilfellene skyldes at de selv ikke har vært klar over at et domene må sies opp minst 30 dager før utløpet av årsavgiften du har betalt for inneværende år.

PS! Du kan ikke selv ikke registrere et domene hos Norid eller si opp ditt domene ved å kontakte dem. Dette må gjøres gjennom en godkjent registrar, f.eks. OnNet.no.

Konklusjon

Skal vi OnNet en karakter etter å ha vært kunde hos dem i over 15 år så er dette at de er en 5-stjerners leverandør av domene, webhotell, e-postmarkedsføring og WordPress tjenster.

Klikk her for å gå til OnNet.no sine nettsider!