Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

«Brute-force» angrep er en samlebetegnelse for angrep mot et nettsted eller server gjennom å tippe brukernavnet og passordet til innloggingen til nettstedets eller serverens kontrollpanel, ftp-konto eller begge deler. Fortrinnsvis er de ute etter å finne brukernavnet og passordet til en bruker som har administrator rettigheter.

Så snart de lykkes å tippe riktig brukernavn og passord har de full tilgang til nettstedets eller serverens ressurser. Av denne grunn er det ekstremt viktig at du benytter et kompleks passord som det ikke er lett å tippe.

Den enkleste form for brute-force angrep er angrep fra en datamaskin som systematisk prøver å tippe brukernavnet og passordet. De starter med de vanligste administrator brukernavnene – root, admin og administrator og starter et script som starter med a, før de fortsetter A, ab, Ab, abc osv. Slik fortsetter de helt til de har klart å tippe korrekt passord gjennom å forsøke alle tenkelige kombinasjoner.

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.