Domene og webhotell fra OnNet.no

Virale tilnærminger anses å ha mange fordeler i forhold til mer tradisjonelle massemedier.

For det første er det ofte mer kostnadseffektivt enn andre former for markedsføring, siden det er den som formidler budskapet som også bærer kostnaden ved å videresende meldingen.

Dessuten gir mange sosiale medieapplikasjoner, som for eksempel YouTube, markedsførere muligheten til å laste opp sine virale meldinger gratis (van der Lans og van Bruggen, 2010).

For det andre er det en naturlig utvelgelsesprosess innebygd i måten meldingen blir spredd på. De som videresender meldingene vet mest sannsynlig hvilke av deres venner, familiemedlemmer og kollegaer som har lignende interesser, og dermed hvilke som mest sannsynlig vil lese meldingen. Dette reduserer overflødighet i den forstand at kommunikasjon blir mer målrettet (Dobele m.fl., 2005 og Bampo m.fl., 2008).

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.