Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Foruten at nettbutikken trenger et domene som nettbutikken kan knyttes til kreves det også at du har tilgang til den infrastrukturen og arkitekturen nettbutikken krever for å kunne settes den opp på korrekt måte. 

Hvilken arkitektur og infrastruktur enhver nettbutikk er avhengig av kan prinsipielt illustreres slik:

arkitektur-nettbutikk

Linjer:

For å kunne sette opp en nettbutikk trenger du en eller flere servere som er knyttet til Internett via stabile og raske Internett linjer. Ønsker du å kun sette opp en Intranett løsning trenger du ikke tilgang til Internett linjer, da all kommunikasjon på et Intranett skjer via et utvidet LAN-nettverk.


Infrastruktur:

De fleste velger å outsource sin nettbutikk og leie infrastrukturen de trenger for å sette opp nettbutikken fra en hosting leverandør som har kompetanse og erfaring fra å drifte lignende løsninger. Dette koster vesentlig mindre, samtidig som dette ikke krever at du har noen teknisk kompetanse om serverne og linjene.

Hosting-leverandøren leverer da de nødvendige linjene og serverkapasiteten som trengs. Her har du tre mulige infrastruktur valg:

  • Dedikerte servere – du kan leie egne, fysiske servere som er knyttet til Internett via leverandørens Internett linjer. Dette er den dyreste løsningen.
  • Virtuelle servere – du kan leie en “ikke-fysisk” server med dedikert CPU kraft, minne, lagringskapasitet og egeninstallert programvare. Dette er ikke en fysisk server, men en del av en kjempeserver bestående av mange titalls virtuelle servere.
  • Webhotell – du leier plass på en webserver, med tilhørende tilleggstjenester, som du deler med en rekke andre og hvor du ikke har anledning til å endre oppsettet av selve serveren – kun muligheten til å installere egne programmer på toppen av serverens operativsystem og webserver. Dette er den rimeligste løsningen.

Uavhengig av hvilke av disse tre infrastrukturløsningene du velger, trenger nettbutikken en arkitektur bestående av:

Webserver

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.