Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Når vi snakker om øret, så snakker de vanligvis om det medisinerne kaller for pinna, altså det vi kan se utenpå hodet. Pinna spiller for øvrig bare en liten rolle i forhold til hørsel, nemlig at den hjelper med å bestemme retningen av lyden.

Hørsel

Lyd går inn gjennom pinna, og går videre via øregangen til trommehinnen.Trommehinnen er en tynn fleksibel membran som vibrerer frem og tilbake i respons til lydbølger. Disse vibrasjonene blir videreført av de tre benene i midtøret som er kalt ossicles. Trommehinnen er festet til det første av disse benene, som kalles hammeren. Hammeren, ambolten og stigbøylen (de tre ossicles) handler sammen for å overføre vibrasjonene til den væskefylte strukturen i det indre øret som inneholder det reseptive organet. Denne strukturen kalles cochlea ellersneglehuset. Sneglehuset er fylt med væske, og et benaktig kammer festet til sneglehuset inneholder to åpninger: det ovale vindu og det runde vindu. Den siste av de tre ossicles, altså stigbøylen, presser mot det ovale vindu.

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.