Domene og webhotell fra OnNet.no

Kunstig intelligense
Photo by Possessed Photography

Kunstig intelligens er en voksende form for fremtid som i dag blir mer og mer vanlig. I prinsippet er konseptet veldig enkelt – du spør om det du vil, og en datamaskin gir det svaret. Fordelen med AI chatboter er at du trenger ikke engang å skrive det du lurer på. Så lenge du har en mikrofon så kan du spørre, rett ut, så vil du få svar. Alt du lurer på faktisk.

Hva kan du spørre om?

Fordelen med kunstig intelligens chatbots er at du kan spørre om absolutt hva som helst. Trenger du en rask oppskrift på brød? Ingen problem, du vil få svar fortere en svint fra chatbot. Den vil gi deg hvilke ingredienser du trenger og hvordan du skal blande alt sammen. Er du interessert i å finne ut hvilket internett casino som har masse gode spill? Igjen, ingen problem. Dette kan du finne på https://bruce.bet/no . Alt du skulle lure på vil den svare på. Og den er såpass ærlig at hvis den ikke kan finne det du lurer på så sier den det. Men det er ikke ofte.

Hva er teknologien bak?

Chatboter blir matet med alt ordboken har å tilby. Deretter vil disse ordene bli satt sammen til forskjellige setninger. Når man har nok setninger, kan den starte å svare deg når du spør om ting. Det er algoritmer bygd inn i systemet slik at den skal lære hver gang den blir spurt spørsmål, og endre svarene sine deretter. Spør du: “Hva er frossent vann”? Så vil boten svare “is”. Og den vil etter hvert skjønne at du er ute etter is, og vil gi deg bedre svar neste gang du spør.

Hvis man tar Chat GPT som et eksempel, så er denne boten utviklet for å holde en samtale med et menneske. Den vil lytte på hva du sier eller spør om, og gi deg et svar deretter. Utviklingen av dette har kommet ganske langt, og det er overraskende gode svar man får hvis man spør. Hver gang noen spør boten om noe, så “lærer” den hvordan du snakker eller spør om  ting. Den vil bruke dette videre til neste gang noen andre spør om noe, eller til neste gang du spør om akkurat det samme. Intelligensen til denne teknologien har blitt utrolig bra, og det har blitt et stort marked for gode AI-boter i dagens arbeidsmarked, både til å skrive tekster og til oversetting i mellom språk.

Hva kan denne kunstig intelligensen brukes til?

I dag har Chat GPT, som en av de ledende AI-produktene på markedet, utviklet seg masse. Du kan spørre om hva du vil, og den vil gi deg svar på det du lurer på.

Dagens AI vil kunne gi deg svaret på det du lurer på. Bildet over er bare et veldig enkelt eksempel på hva du kan få. Videre i svaret fikk jeg hele fremgangsmåten på hvordan jeg lager brødet. Det blir jo ikke enklere enn det. Du kan spørre om alt mulig.

AI i dagens arbeidsmarked

Nå kan AI boter brukes til alt mulig. Du kan oversette lengre tekster mellom forskjellige språk. Lange artikler kan faktisk oversettes til mange språk. Det er ikke vanskelig. 

Det er mange bedrifter som bruker dette i dag. Grammatikken har blitt såpass bra på dette at man ikke trenger oversettelser på mindre skrifter lenger. Disse AI’ene som brukes lærer hele tiden, så hver gang en person bruker den til noe, og endrer på svaret, så vil maskineriet lære hva som er den prioriterte måten. Slik vil denne automatikken alltid bli bedre og bedre. AI er, og blir, bedre for hver dag som går. Fordelen med dette er at disse hjelpemidlene kan brukes på alle enheter du har. Om det er en laptop, smarttelefon eller en tablet, så kan det benyttes på disse. Alt blir så mye enklere.

En enklere hverdag

Chatboter kan brukes på mange ting. I dag er de tilgjengelige, i forskjellige formater, på alle enheter. Du kan lage en handleliste på hva du trenger på butikken, og den vil kunne gi deg den som en oversiktig handleliste på telefonen. Den kan lage en oversikt over hvilke matvarer du bruker mest, og gi en liste over de matvarene du må kjøpe neste gang du er på butikken. I dag er det flere produkter du kan bruke til dette. Du har Google Home og Amazon Echo som de to store enhetene som regjerer på markedet. Disse enhetene kan du benytte til å styre hele hjemmet ditt om du skulle ønske. Du kan skaffe deg en smart kaffetrakter, og be den om å starte å trakte kaffe når du har våknet om morgenen. Da kan du gjøre deg klar på badet mens kaffen gjør seg klar. Det blir jo ikke enklere enn det.