Domene og webhotell fra OnNet.no

Lese tid (240 ord/min): 4 minutter
Strikking
Photo by David Vilches

Strikking er på alles lepper om dagen. Strikking har dype røtter i norsk kultur. Et langstrakt land med kjølig klima har gjort det nødvendig for oss å bruke ull, og selv om vi nå lever i en moderne verden er ull fortsatt gull. Så hvordan ikke dele strikkegleden din, samtidig som du tjener penger på det?

Innholdsfortegnelse

Start din egen bedrift

Skappel-kolleksjoner, Mariusgensere og andre populære strikkeoppskrifter florerer på nettet. Det har aldri vært enklere å henge seg på strikkebølgen, men det er selvsagt ikke alle som er mester i strikking. Her er det en gyllen mulighet i markedet for deg som er en strikkeentusiast. Du kan i dag gratis starte din egen bedrift for å lage ditt eget strikkekurs.

I Norge er det veldig enkelt å komme i gang med en egen bedrift. Enklest er det å starte et enkeltmannsforetak, da dette ikke krever noen form for kapital og regelverket er vesentlig enklere enn for aksjeselskaper og andre selskapsformer. Enkeltmannsforetak etablerer du gjennom Altinn.no sine sider.

Les også: Registrer selskapet

Skatt og finansisering

Du trenger ikke å skatte av inntektene dine før du overstiger en årlig inntekt på 50.000 kroner, noe som gjør det nærmest risikofritt å satse på drømmen. Ved å tilby tjenester som kurs over nett, trenger du heller ikke investere i et lokale. Alt kan gjøres via en skjerm, noe som er med på å redusere oppstartskostnadene.

Dersom du behøver hjelp til finansiering av din bedrift, kan forbrukslån eller kredittkort være en løsning for å komme i gang. Finansplassen hjelper deg å finne forbrukslån med de beste rentene eller kredittkortet som passer for deg. Det gir deg en mulighet til å starte veien til egen suksess.

Strikking
Photo by Steve Johnson

Markedsføring

Samtidig som du registrerer selskapet må du tenke ut hvordan du skal markedsføre strkkekurset. Klarer du ikke å markedsføre det på en kostnadseffektiv måte vil du gå konkurs. Du må derfor bruke tid på dette og være kreativ i denne prosessen. 

Siden du skal starte et nettbasert strikkekurs trenger du en et domene, f.eks. strkkekurs.no, og en nettside til dette domene. Nettsiden kan du lage selv i WordPress eller et annet gratis publiseringsverktøy. Pass bare på at plattformen du velger har de mulighetene du er ute etter. 

Når nettsiden er oppe er neste steg å registrere strikkekurset i alle kursportaler slik at interesserte enkelt kan finne strikkekurset ditt. Den viktigste markedsføringskilden i begynnelsen vil imidlertid være jungeltelegrafen og eWom. Du må derfor sette opp en egen facebook side for ditt strikkekurs og dele linken til denne siden på dine egne sosiale profiler. Samtidig som du må oppfordre alle du kjenner til å gjøre det samme.

Teknologi og nye arbeidsplasser

Etter at kunstig intelligens kom på bordet er arbeidsdagen for stadig flere blitt annerledes. Nye jobbmuligheter skapes, men mange stillingstitler har også blitt erstattet med kunstig intelligens. Ved å bruke kunstig intelligens som et springbrett på vei inn i en ny bedrift kan du spare startskostnader. Det finnes nemlig mange steder du kan designe dine egne kurs ved hjelp av kunstig intelligens, slik at du kan bli synlig på nettet og få kunder til å kjøpe kurset ditt.

Å lære andre å strikke ved hjelp av steg-for-steg videoer og enkle oppskrifter, er det mulig å tjene penger på hobbyen din. Kunstig intelligens kan kanskje oppdrive kreative strikkeoppskrifter, men vil aldri kunne erstattes av det menneskelige rundt hjemmelaget strikk. Når andre lærer å strikke egne plagg, er du også med på å redusere bruk-og-kast kulturen, da mennesker generelt tar bedre vare på ting de selv skaper enn et skjerf på billigsalg. Start planleggingen i dag, slik at du kan begynne å markedsføre deg til kundene dine og skape en ekstra inntekt i form av et kurs på nett.

Sett opp en plan

For å komme i gang, trenger du en enkel plan på hvordan du skal utføre strikkekurset. Program som ChatGPT kan være nyttig når du skal sette sammen en plan og designe utformingen av kurset. ChatGPT kan gi deg en steg-for-steg liste av videoer og andre nyttige resursser kurset ditt trenger, slik at du vet hvor du skal starte og hva du trenger å gjøre for å realisere kurset. Når kurset er satt sammen og du er fornøyd, kan du markedsføre dette i en årrekke uten å måtte skape nytt innhold. Det er rett og slett en passiv inntekt som kan gi deg litt ekstra i hverdagen. Lykke til!