Domene og webhotell fra OnNet.no

informasjon-bruk

Teoretisk sett kan vi skille mellom konseptuell, instrumentell og symbolsk bruk av informasjon (Pelz 1978, etter Grønhaug 2002).

Instrumentell bruk av informasjon

Instrumentell refererer til:

«bruk av informasjon for å løse et spesifikt problem eller for å ta en gitt avgjørelse» (Moorman 1995, Morgan et al. 2005:143).

Menon og Varadarajan (1992) forklarer dette som at man har et eksisterende problem og at løsningen avhenger av forskning som gir informasjon til å fylle informasjonsgapet. Morgan et al. (2005) kom gjennom deres studie frem til at dette er den mest brukte formen for anvendelse av informasjon fra kundetilfredshetsundersøkelser, for eksempel gjennom identifisering av nøkkeldrivere av samlet kundetilfredshet, og beslutningstaking rettet mot arbeid for å styre bedriften etter disse driverne.

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.