Domene og webhotell fra OnNet.no

Lese tid (240 ord/min): 2 minutter

Når det kommer til gjerdemontering er det mange ting å vurdere. Det første du må spørre deg selv er hva gjerdet skal brukes til. Hvis du leter etter privatliv, trenger du et gjerde som er høyt og solid. Hvis du leter etter sikkerhet, vil du ha et gjerde med pigger på toppen. 

gjerde

Det finnes mange forskjellige typer gjerde tilgjengelig, så det er viktig å velge det rette for dine behov. I dette blogginnlegget vil vi diskutere de forskjellige typene gjerder og hjelpe deg med å avgjøre hvilket som er riktig for deg!

Tregjerde

Den vanligste typen gjerde er tregjerdet. Tregjerder er populære fordi de er rimelige og enkle å installere. De er imidlertid ikke like holdbare som andre typer gjerder, og de kan være utsatt for råte- og insektskader. Hvis du velger et tregjerde, sørg for å velge et tre av høy kvalitet som har blitt behandlet med vannavvisende.

Kjettinggjerde

En annen populær type gjerde er kjettinggjerdet. Kjedeleddgjerder er sterke og holdbare, noe som gjør dem ideelle for sikkerhetsformål. De er imidlertid ikke særlig private siden folk kan se gjennom dem. Hvis du leter etter privatliv, må du legge til lameller eller stoff til gjerdet.

Dekorativt gjerde

Hvis du leter etter et dekorativt gjerde, bør du velge et som er laget av metall eller stein. Dekorative gjerder er vanligvis kortere enn funksjonelle gjerder, så de vil ikke gi mye privatliv. Imidlertid kan de legge til mye fortauskant appell til hjemmet ditt.

Stakittgjerde

Stakittgjerder er en type dekorative gjerder som tradisjonelt er laget av tre. Stakittgjerder er vanligvis hvite og har et klassisk utseende. De brukes ofte i forgårder og rundt hager.

Funksjonelt gjerde

Hvis du trenger et gjerde for sikkerhet eller personvern, bør du velge et funksjonelt gjerde. Funksjonelle gjerder er vanligvis høyere og laget av solide materialer som tre eller metall. Hvis du leter etter privatliv, kan du legge til lameller eller stoff til gjerdet for å gjøre det mer ugjennomsiktig.

Sammendrag

Nå som du kjenner de forskjellige typene gjerder som er tilgjengelige, er det på tide å velge det rette for dine behov. Sørg for å vurdere formålet med gjerdet, materialet og kostnadene før du tar din endelige avgjørelse. Et gjerde koster tross alt en del, og det er ikke noe du skifter hver eneste dag. Så velg dette med omhu. Takk for at du leste!

Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.