Domene og webhotell fra OnNet.no

Å se Norges majestetiske høye fjell og slående vakre og dype fjorder kan skape ferieminner man sent vil glemme. Med god planlegging og ved å booke overnattingssteder og aktiviteter på forhånd, kan man legge til rette for en vellykket ferie.

Norges flagg
Canva, by Gu Bra

Lag en fullstendig rute

Når man planlegger ferie i Norge, er det aller viktigste å velge seg ut et område som man ønsker å oppholde seg. Noen ønsker kanskje å klatre i fjellene, mens andre kan tenke seg å sitte flere timer i bilen om dagen og se landskapet gjennom bilrutene. Uansett om man kunne tenke seg å være flere dager på ett sted, innen man reiser videre, eller om man vil kjøre mest mulig i løpet av ferien, så er det lurt å lage en fullstendig rute og vite på forhånd hvor man skal stoppe og ta pauser og overnatte.

Book overnatting på forhånd

Ved å booke overnatting på forhånd, sparer man mye tid underveis. Når man har laget en fullstendig rute for Norgesferien, vil det bli enklere å forhåndsbooke overnattingssteder, fordi man vet til enhver tid hvor man skal stoppe og hvor lenge man skal være på hvert sted. Heldigvis finnes det et godt utvalg av utleiesteder flere steder i Norge,som blant annet via rentola no. Fordelene med å booke et utleiested for sommerferien, er at man får full privathet, man får plass til mange på et sted og man kan føle seg hjemme, og styre sin egen hverdag.

Ferien skal være avslappende samtidig som man har spennende aktiviteter man gleder seg til. Å leie et sted for overnatting sørger for at man får rom for total avslapning etter en lang dag med fjellgåing. Samtidig kan man i fred og ro kose seg med lange rolige frokoster med hele familien og for eksempel planlegge en kveld med middag og kortspill på et sted man kan kalle et hjem.

Velg et fremkomstmiddel

Den aller beste måten å se mest av Norge, er ved å reise på en kjøretur gjennom det flotte landskapet. Med bil har man full frihet til å stoppe der man selv ønsker, og komme seg frem til overnattingssteder eller severdigheter som kan være noe avsidesliggende. Med så mange fjell og ujevnt terreng som det finnes i Norge, er det begrenset hvor man kan ferdes med for eksempel tog eller fly. Selv om disse fremkomstmåtene også kan være tidsbesparende og komfortabelt på sin måte, kan det hende man må belage seg på en kombinasjon av flere midler for å nå ønsket destinasjon.

Ta med riktig og nok utstyr

Sommer i Norge byr ikke nødvendigvis alltid på sol og varme temperaturer. I vårt frodige land i Norden, kan man støte på all slags vær året rundt. Hvis man oppholder seg i de aller nordligste delene av landet om sommeren, kan det være nokså kaldt. Og på Vestlandet, kan det ved mange tilfeller være veldig vått med store regnbyger.

På grunn av det skiftende og uforutsigbare været, er det alltid lurt å være forberedt på det meste. Derfor er det viktig å huske på å ha med seg alt av utstyr og klær, som blant annet:

  • Regntøy og gummistøvler
  • Gode fjellsko og tursko
  • Varme klær og ullundertøy
  • Badetøy og badeutstyr
  • Solkrem
  • Myggspray
  • Solbriller og caps eller solhatt
  • En god tursekk
  • Lommelykt

Ha med underholdning for hele familien

Som allerede beskrevet, vil det ikke alltid være deilig utevær og noen dager vil man kanskje oppholde seg mest innendørs dersom det pøser ned ute. Å ha et behagelig utleiested å oppholde seg, vil da være alfa omega for å trives i ferien. Samtidig er et godt tips å ha med seg underholdning for hele familien, noe som både kan være en felles aktivitet eller til og med noe man kan gjøre hver for seg. Det vil være lurt å ha med en iPad eller nettbrett, bøker, brettspill, kortstokk og for eksempel tegnesaker når man har med seg barn på tur.

Se det flotteste av Norge

Hvis det er mange som reiser på ferie sammen, kan alle ha ulike preferanser for hva de ønsker å se og gjøre. Ved å spørre alle på forhånd hva de kunne tenke seg og hvilke forventninger de har, får man muligheten til å planlegge best mulig for at alle skal bli fornøyde og sitte igjen med gode ferieminner. Kartlegg hva hver enkelt ønsker å få med seg i løpet av turen for å kunne legge opp ruten og booke billetter til severdigheter på forhånd.

Det kan ofte være lange køer midt til de største attraksjonene i fellesferien, og ved å ha planlagt god tid i forveien, kan man unngå de største folkemengdene og sørge for å få med seg det alle ønsker å se. Slik vil man samtidig ha dagsplanene klare, noe som sørger for forutsigbarhet og noe å se frem til, spesielt dersom man har med barn på turen.