Domene og webhotell fra OnNet.no

 

Når du skal velge betalingsløsning til din nettbutikk må du vurdere de ulike betalingsalternativene opp mot hverandre. De har alle sine fordeler og ulemper, både for kunden og virksomheten. De viktigste forholdene du bør tenke på i denne forbindelse er:

Betalingsløsning eller faktura?

Når du skal velge nettbutikk skal du i tillegg til alle andre valg og beslutninger, vurdere hvilken betalingsform som vil passe best for deg. Kortbetaling med Visa eller Mastercard i nettbutikken vil være det optimale valget for mange, men kortbetaling gir også en del merutgifter både i oppstartsutgifter og i driftskostnader.

Når kundene betaler med kort, slipper du å skulle bruke tid på purring og ekstra faktureringer, og dette koster selvsagt båd tid og penger. I tillegg er det mange kunder som ikke engang vil overveie å handle dersom de ikke kan betale med kort.

Ditt valg av betalingsform vil derfor innvirke både på brukervennlighet og tilliten din nettbutikk vekker hos kunden.

Hvis du har god kjennskap til dine brukere og kunder, så bør du også vite hvilken betalingstype som passer best for nettopp din nettbutikk.

Postoppkrav

Velger du å sende varene i postoppkrav kreves det ingen betalingsløsning til nettbutikken, da kunden betaler ved levering. Postoppkrav er imidlertid en dyr betalingsmåte, spesielt hvis vi snakker om mindre beløp og/eller varer som ikke veier mye. Velger du denne betalingsformen er det viktig at du husker på å opplyse om postoppkravgebyret og portokostnadene forøvrig. 

Faktura/bankgiro

You need to be logged in to view the rest of the content. Vennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.