Domene og webhotell fra OnNet.no

Gradvis har teknologien ført til at vi kan gjøre mer og mer hjemmefra. Dette har økt drastisk etter at pandemien traff hvor man først endte med at neste alle var hjemme fra skole eller visse jobber. Etter dette har mange sett at man ikke trykker de fysiske plassene hele tiden eller i det hele tatt. Ringvirkningene blir at vi nå kan gjøre det meste hjemme fra. Vi kan til og med kjøpe skrapelodd på nett. Her skal vi se på noen områder som har utviklet seg drastisk.

Revolusjon i møte teknologien

Noe av det viktigste og mest utfordrende for samfunnet er kommunikasjon. Om man ikke møtes fysisk så forsvinner mye av dette da man ikke kan se alt av kroppsspråk og det blir ellers vanskeligere å komme på samme bølgelengde. Dette er noe mange har fått merke etter pandemien traff hvor mange har gått flere måneder uten å se kollegaer eller kunder ansikt til ansikt.

Heldigvis har teknologien økt drastisk for å kompensere for dette. Tjenester som Teams og Hangouts har strømlinjet prosessen slik at det kan enkelt brukes av nesten alle uten at man trenger mye kunnskap. Disse har også fått mye høyere kvalitet. Dette kombinert med bedre fysisk teknologi i form av kameraer og mikrofoner sørger for at minst mulig går tapt i prosessen.

Mange lærer over nett

På lik linje som arbeidsplasser har blitt flyttet hjem ble også mange klasserom også det. For de yngre ser det ut til at dette kan ha hatt negative konsekvenser for forskjellige utviklingsområder, noe vi forhåpentligvis unngår på samme måte i fremtiden. Derimot har det åpnet opp en del for de mer voksne for å lære og undervise på nett. Dette gjør at man har mye mer fleksibilitet i sin tilværelse som både student og lærer.

Med andre ord kan man nå befinne seg hvor som helst i verden og samtidig tilnærme seg den kunnskap man vil så lenge man har tilgang til internett. Språk har blitt det vanligste området man lærer i. For man kan mye enklere finne noen med morsmål fra ønsket språk. Som frilanser får man med andre ord mange flere muligheter. Det har i det siste vært noe nedgang på dette området, siden veldig mange av de som ønsker å lære kommer fra Kina og de har satt begrensninger i forhold til hvem som får lære bort til de.

Shopping har blitt nesten for enkelt

Selv om det er veldig praktisk å kunne få nesten hva man vil fra hvor som helst i verden med bare noen tastetrykk så er ikke dette bare positivt. Selvfølgelig er det positivt der man kan bidra til begrensning av smitte, men samtidig fører det til at man mister kontakt med omverdenen. Det har også store konsekvenser for lokal økonomi og miljøet. Det ender også fort med at man

Kjetil Sander
Kjetil Sander (f.1968) grunnlegger, redaktør, forfatter og serieentreprenør. Gunnla Kunnskapssenteret.com i 2001 (i dag eStudie.no) og har siden vært portalens redaktør. Utdannet Diplom økonom og Diplom markedsfører fra BI/NMH. Har i dag mer enn 30 års erfaring som serieentreprenør, leder og styremedlem.