Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Aksjehandel er uten tvil spennende og et sted der du kan tjene gode penger. Det er en viktig del av verdensøkonomien, og ved å kjøpe aksjer kan du eie deler av eksisterende virksomheter. Det finnes flere steder man kan kjøpe aksjer på og her gjelder det å finne det som passer deg. Her kan du lese hva du skal se etter i en nettmegler og noen gode aksjetips.

Velg en god nettmegler

Når du velger en nettmegler, er det noen faktorer du burde kikke etter. Denne portalen bør nemlig være enkel å handle på, og ha stort fokus på brukervennlighet. Kjøp og salg skal kunne foregå raskt og uten problemer. Pass også på at du bruker en trygg side, der sikkerhet er prioritert. Noen sider stiller høye gebyrer, og det er relevant å undersøke disse før du handler, slik at du ikke betaler unødvendig mye for å kjøpe aksjer. Mange har gode etoro erfaringer. Dette er en stor nettmegler som er spesielt kjent for sin «CopyTrading»- funksjon.


Hvilke aksjer kan du kjøpe?

Du kan kjøpe aksjer fra alle børsnoterte bedrifter. Når du starter med å investere kan det være lurt å velge en bedrift du kan mye om, og som du synes er interessant. Dersom du kommer over en nystartet virksomhet som du har toren på, kan du investere i disse for å hjelpe med oppstarten. Ønsker du å investere i større selskap, kan du kikke på aksjene til Tesla, Google, Amazon, Norwegian eller Kahoot.

Aksetips

Før du begynner å handle aksjer er det noen tips det er gode å ha med seg. Du lærer selvfølgelig en masse av å teste det ut selv, men noen gode tips er du bedre påkledd til å gjøre de riktige valgene i aksjeverden.

  • Finn en god nettmegler: Det er viktig å handle hos en god og trygg nettmegler. Det skal være enkelt å kjøpe og selge aksjer, og du bør velge en side som passer deg og dine behov
  • Bruk analyseverktøy: Du kan analysere bedrifter og aksjer med statistikk og analyseverktøy. Disse vil du finne hos de fleste nettmeglere, og er til stor hjelp når du er på utkikk etter nye aksjer å kjøpe.
  • Ha en utvidet Portfolio: Ved å ha en utvidet investeringsportfolio, er din handel bredt utover flere deler av markedet. Dette kan gjøre din investering mer suksessfull, og redusere tap av penger.
  • CopyTrading: Som nevnt tidligere er CopyTrading en funksjon du vil finne hos etoro. Dette er et sosialt nettverk av investorer, som lar deg følge med på og kopiere andres investeringer. Dette gir deg muligheten til å investere på profesjonelt nivå, til og med som nybegynner.

Du kan teste ut etoro og aksetipsene selv, og se hvilke aksjer du ønsker å kjøpe.

Dette er artikler som er skrevet av en av våre bidragsytere. Som regel er dette noen i redaksjonen, men det kan også være en student, lærer, forfatter eller andre samarbeidspartnere som leverer innhold til oss.