Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

Flere sliter i dag med plagsomme smerter i ryggen. Dette kan komme av mange årsaker, men for mange er årsaken at de sitter for mye mens de jobber. Har man en typisk kontorjobb sitter man nede nesten hele dagen, som kan ha en direkte negativ påvirkning på rygg, skuldre og nakke.

Heldig vis finnes det løsninger på problemet! Du kan starte med å gjøre noen livsstilsendringer, og for eksempel legge inn litt mer aktivitet i hverdagen, hvis problemene blir for store bør du oppsøke profesjonell hjelp.

Pult
Kilde: Unsplash

Når bør du gå til spesialistene

Dersom plagene er varige, og ikke blir bedre av enkle tiltak, så bør du oppsøke en spesialist. Hvis plagene blir så ille at du ikke kan gjennomføre hverdagslige oppgaver, bør du også søke hjelp hos ekspertene. Klinikk for alle er gode på å hjelpe pasienter med smerte i ryggen. De har kjennskap til de mange måtene man kan pådra seg problemene på, og ikke minst hvordan man kan lindre smerten. Klinikk for alle forteller mer om det her, slik at du vet når du bør dra dit for hjelp.


Hva kan du gjøre?

Det finnes også måter for å forebygge eller lindre smertene selv, og dette gjelder særlig om de er små eller i et tidlig stadiet. Det er generelt en god ide å bevege på seg. Hvis man jobber lange dager kan man for eksempel sette av tid til mosjon før og etter, enten ved en treningsøkt, eller ved å velge en aktiv måte å komme seg til jobben. Du kan også bruke pausene dine mer aktivt, eller bare ta et par minutter der du tar en tur eller strekker på beina mellom arbeidsoppgaver.

Dersom du sitter mye ved pulten kan du også dra nytte av å investere i gode og ergonomiske møbler, for eksempel en justerbar pult, og en stol som gir ekstra mye støtte. Da blir det mer behagelig å sitte i lengre perioder, og du kan til og med bruke noen av timene på å stå mens du jobber. Det er slike små ting som kan gjøre en stor forskjell, og som kan bedre dine kroppslige funksjoner.

Mer informasjon om hvilke krav som stilles til det fysiske arbeidsmiljøet finner du her.