Bestill eller flytt ditt domene, e-post og nettsider

PS! Vi flytter dine WordPress nettsider og e-postmeldinger gratis til oss.

    Denne artikkelen er del 9 av 10 artikler om Søke jobb

Når en arbeidsgiver kun tar mellom 6-15 sekunder på å se en CV er det viktig at den viser frem de beste resultatene og oppnåelsene dine. Ikke bare er det viktig å imponere, men du vil også vise innholdet på en måte som gjør arbeidsgiver interessert. Her finner du noen enkle tips til å forbedre CV-en din og gjøre at den blir lagt merke til.

Tilpass CV-en til hver jobb

Det beste du kan gjøre for å gi deg de beste sjansene er ved å tilpasse CV-en til hver jobb. Gå på nett og følg en CV-mal som er vanlig i den industrien. Dette sikrer at arbeidsgiver enkelt kan navigere og lese CV-en din, og unngår unødvendig forvirring. Samtidig er dette en super måte å viser at du kjenner til industrien og at du holder deg oppdatert. Dette er en fantastisk måte å imponere en potensiell arbeidsgiver på og sikre at du skiller deg ut fra mengden. 


Fokuser på Resultater

Bruk konkrete eksempler som viser hva du har gjennomført istedenfor å fortelle om hva du har gjort. Arbeidsgivere foretrekker kandidater med en CV som viser til konkrete resultater. Ved å strukturere CV-en din med fokus på resultater, gir du en potensiell arbeidsgiver mulighet til å måle ferdighetene dine opp mot andre og din suksess fra tidligere jobber. Søk etter CV-mal og CV-eksempel på hvordan du kan vise resultater og prestasjoner på en enkel og effektiv måte. Det er da ideelt å inkludere diagrammer og andre visuelle elementer.

Resultatorienterte setninger, ordbruk og konkrete eksempler

Inkluder kommentarer som fremhever oppnåelsene dine med tall, kroner, prosent eller annet. Noen eksempler på resultatorienterte kommentarer er følgende: «skapte et morsomt og interaktivt læringsmiljø for 14 studenter hver dag», «økte salg med 31%», «ga daglig stell til over 25 pasienter på sykehuset», «økte returnerende kunder med 12%», og «serverte mat til og drikke til 10 bord per time i gjennomsnitt».

Bruk stikkord

Bruk alltid stikkord som er relevante i industrien du søker på. Hver jobb har forskjellige stikkord som en arbeidsgiver ser etter. Å vise frem viktige ferdigheter innen en jobb er en god måte å vise til resultater på. Istedenfor å inkludere stikkord med ferdigheter og en meningsløs kommentar som bekrefter at du har denne ferdigheten, kan du bruke dette som en mulighet til å vise til eksempler på bruk av ferdigheten og resultater og/eller prestasjoner som følge av denne ferdigheten.

Bruk konkrete ord og handlingsverb

Enhver CV forbedres enkelt ved å skrive konkret og kutte ut unødvendig vas. Det er ingen som vil lese gjennom lange paragrafer som gjør det vanskelig å finne direkte resultater. Forklar hver stilling med bruk av beskrivende handlingsverb som organisere, planla, ledet, etablert, og flere. Du får mer oppmerksomhet ved konkret ordbruk og beskrivelser som viser hva du har gjort eller oppnådd. Helt til slutt, er det alltid viktig å korrekturlese før du sender CV-en din. Sjekk at CV-en din har en fin CV-mal som passer til industrien. Sjekk også etter stavefeil og dårlig grammatikk.

Du leser nå artikkelserien: Søke jobb

  Gå til neste / forrige artikkel i artikkelserien: << CV – hva må en god CV inneholde?Den komplette jobbintervju guiden >>
    Andre artikler i serien er: 
  • Slik søker du jobb
  • Fremtidens yrker – hva slags folk trenger vi i fremtiden?
  • Karriereplanlegging – Hva slags jobb ønsker du og er du kvalifisert?
  • Finn ledige stillinger
  • Før du skriver jobbsøknaden
  • Slik skriver du en god jobbsøknad
  • Åpen søknad – slik skriver du den
  • CV – hva må en god CV inneholde?
  • Slik forbedrer du CV-en din med fokus på resultater og oppnåelser
  • Den komplette jobbintervju guiden