Økonomiske verktøy for deg som er student

Personlig økonomi for en student

Penger og økonomi er en naturlig del av det å bli voksen, men fordi vi snakker lite om økonomi, er det mange som lurer på hvordan de skal forholde seg til dette. I denne artikkelen skal du derfor få innblikk i noen av de tingene som gjør at du kan få litt bedre økonomi mens du er student. Nøkkelordet her er å få full oversikt over mulighetene dine, slik at du kan ta de aller beste valgene for deg og din økonomi gjennom hele studietiden din.

Skaff deg overblikk over studielån og andre lånemuligheter

Oversikt over hvilke muligheter du har er bra. Og enten du har et studielån eller kanskje trenger å supplere dette med et forbrukslån er det en veldig god idé å sette seg inn i hvilke muligheter du har. Det å ta opp et lån kan være et fint økonomisk verktøy, men det krever at du har full oversikt over økonomien din – slik at du kan ta stilling til om du har råd til å betale tilbake et eventuelt lån.

Det er et fint verktøy, men det krever at du har full kontroll på økonomien din, slik at du vet om det passer inn i budsjettet ditt.

Sett opp et realistisk budsjett

Det å sette opp et budsjett er noe alle vet at de burde, men fordi vi ikke er så realistiske når vi gjør dette, er det ikke så lett å holde det heller. Så vær realistisk når du setter opp budsjettet ditt, så er det mye mer sannsynlig at du kommer til å holde det. Gjør budsjettet ditt til noe gøy, ikke noe du vil unngå. Her er det mulig å spare mye penger.

Full oversikt over økonomien din er noe som gir deg selvtillit, og samtidig gjør det mer sannsynlig at du tar gode valg på både kort og lang sikt, fordi du hele tiden vet hva du har å bruke.

Bruk rabattordninger

Det er nesten aldri noe tidspunkt i livet der man har tilgang på så mange rabatter som når man er student. Her er det mange gode ting å hente, på tvers av veldig mange forskjellige kategorier som det rett og slett er dumt å ikke benytte seg av.

Ofte kan du få tilgang til disse rabattene via skolen, men det er også mange andre steder man kan få rabatt som student. Og hvis du er usikker, kan du bare spørre, for det gjelder virkelig flere steder enn du tror.

Nyheter (interne og eksterne)

Nyheter (interne og eksterne)

Dette er artikler som er skrevet av en av våre bidragsytere. Som regel er dette noen i redaksjonen, men det kan også være en student, lærer, forfatter eller andre samarbeidspartnere som leverer innhold til oss.