Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Som nyutdannet, så har man ikke nødvendigvis ryggsekken full av relevant arbeidserfaring. Dette kan gjøre det utfordrende å skrive et sterkt CV. Heldigvis er det måter du kan oppveie den manglende erfaringen, når du utformer et CV. Hvis du ønsker å imponere en kommende arbeidsgiver med et sterkt CV, uten alt for mye arbeidserfaring, så les med her.

Et skreddersydd CV

For mange nyutdannede, så er den største utfordringen, når det kommer til å søke jobb, mangelen på erfaring. Dette kan fort bli en negativ spiral, for hvordan kan du overhodet få erfaring, når ingen vil gi deg en mulighet til å få denne viktige erfaringen? Heldigvis så er ikke erfaring alt en potensiell arbeidsgiver kikker på i ansettelsesprosessen, og det er derfor noen ting som du kan gjøre, som vil styrke mulighetene dine til å få en jobb, allerede som nyutdannet.

Først og fremst så er det viktig å huske på, at de fleste som kommer rett fra utdannelse, kommer med et minimum av arbeidserfaring. Du er derfor ikke den eneste jobbsøkeren, som ikke har en CV fullproppet med arbeidserfaring. Det er selvfølgelig alltid en fordel, hvis du har hatt en relevant studiejobb under utdannelsen, da dette kan bli sett på som en form for erfaring.

Det viktigste du skal huske på, når du skriver en ansøkning og CV, er at du skreddersyr begge deler til den bestemte stillingen, som du søker. Når du skal skreddersy en CV, så skal du først gjøre et omfattende undersøkelsesarbeid av virksomheten. Du skal nemlig være i stand til å skrive en CV, med en perfekt skreddersydd personlig profil, som gjerne matcher det som virksomheten faktisk leter etter, i en ny medarbeider.


Manglende arbeidserfaring? Dette skal du fremheve i stedet

Hvis dum som nyutdannet, mangler arbeidserfaring, men har lysten, kompetansene og motivasjonen, så er det selvfølgelig dette du skal fremheve i ansøkningen og det CV, som du sender av sted. Først og fremst, så skal du lage en skreddersydd personlig profil i CV-et. Det er viktig at du legger vekt på motivasjonen din, for å søke akkurat denne jobben.

Når du mangler desidert arbeidserfaring, så er det viktig at du stedet for fremhever alle de ting som du har lykkes med, og har oppnådd i studiet og på fritiden. Prøv gjerne å vinkle det på en måte, hvor arbeidsgiveren kan se noen kvaliteter, som de kan bruke i den bestemte arbeidsstillingen.

For at du skal være i stand til å skrive et profesjonelt CV, som ved første øyekast fremstår ryddig, oversiktlig og appetittvekkende, så er det en god ide at du bruker en online CV-skaper. Hvis du bruker en profesjonell CV skabelon, hvor det er fokus på design og innhold, så er du sikker på at CV-et ditt skiller seg ut fra bunken av kjedelige Word oppsatte CV-er. Hvis du vil lage et CV som skiller seg ut fra mengden, så skal du bruke CVmaker. Dette geniale online verktøyet, som brukes til å designe et profesjonelt CV, er perfekt for deg, som ønsker å lande drømmejobben.

En siste ting du skal legge vekt på i et CV, er at du bruker referanser. Når du mangler arbeidserfaring, så blir de referanser som du opplyser enda viktigere, og kan være akkurat det som skal til, for at du får drømmejobben, allerede som nyutdannet.