agenturer.no

Vi husker vel alle hvordan det var å være på skolen, iallefall jeg. Jeg husker så utrolig godt hvor mye jeg ikke skjønte hvorfor vi hele tiden hadde matematikk, spesielt ettersom årene gikk. Men nå i mitt voksene liv begynner jeg å skjønne mer og mer av det faktisk. Matematikk blir brukt til så mye, det tok meg mange år å forstå dette, og nå skal jeg forklare det til dere.

Matte blir brukt til spill

Matematikk blir brukt til mye, og det som har kommet frem mye nå i det siste, sikkert fordi det begynner å bli mer og er populært er at matematikk blir bruk til spill. Da er det ikke bare snakk om disse spillene som blir laget nå i dag for å kunne hjelpe barn med å skjønne matte. Det blir brukt i mange forskjellige andre spill også.

Et av de spillene som har blitt mest omtalt når du tenker på matematikk og spill er megajoker, men vet du faktisk hva megajoker er?

Megajoker er et spill fra NetEnt, en fargerik slotmaskin hvor du kan vinne stort. Jeg vet jeg iallfall skulle ønsker jeg hadde fulgt litt mer i matte timene på skolen så jeg kunne ha vist litt mer om nummerene som kan ha sjangsen til å gi meg store premier. Ville ikke du? Om jeg hadde vist dette som liten hadde jeg vært et matte geni i dag.

Det du kanskje har skjønt nå, nå som du har kommet hit i artikkelen er at matematikk kan bli funnet overalt det hjelper ikke hvor du ser, kanskje du finner det i favoritt skyte spillet ditt, i bil spillet ditt eller om du er gammel nok kan du finne det i gambling spillene dine. Ved å finne ut hvor stor sjangse det er for at du kan få et terningskast du trenger, eller et nummer du trenger. Iallefall må du være god på å regne ut prosentandeler.

Annonse

Bruken av matematikk

La oss se på hva jeg faktisk mener når jeg snakker om at matematikk er brukt over alt, til og med spill.

Former og rom er faktisk den eldste delen av matematikk, ikke numrene. Grekerne var de første som var i stand til å beregne jordens radius med disse. I den moderne verden brukes de daglige matematikkene rom og geometri for å kunne skape en rekke applikasjoner, som du daglig bruker.

Numrene i matematikken bruker du faktisk daglig, tro det eller ei. Mange nekter for at de gjør det, men du regner ut ting som hvor mye medisin du kan ta, eller hvordan dele opp lommepengene dine så de varer hele uken. Eller hvor mange minutter du har igjen av tiden du har lov til å spille per dag.

Så uansett hvordan du ser på det bruker du matematikk. Dette var bare et par eksempler på hva matte blir brukt til. Det finnes så mange fler. Du bruker brøk til å finne ut hvordan du kan dele opp pizza, kaker og andre ting. Du teller kanksje hvor mange barn du har med deg på morgenen eller når du kommer hjem. Eller kanskje teller du over spillene dine, hvor mye penger du har igjen å bruke på spillet eller hvor mye du vinner. Matematikk er overalt, uansett om du ønsker å bruke det eller ikke, så følg med på skolen, det gjør livet enklere.

Fant du ikke svaret? Spør redaksjonen!

Fant du ikke svaret?

Fyll ut skjemaet under hvis du har et spørsmål knyttet til denne artikkelen.

Ditt spørsmål:

Ditt navn:

E-post:

Rapporter en feil, mangel eller savn
Annonse

Rapporter en feil, mangel eller et savn

Benytt skjemaet under hvis du finner en feil eller mangel i en av våre artikler. Uten tilbakemeldinger fra våre lesere er det umulig for oss å forbedre våre artikler.

Jeg ønsker å rapportere inn en:

En feilEn mangelEt savn

Angi en feil, mangel eller savn:

Ditt navn:

E-post:

Du kan også laste ned denne artikkelen og resten av artikkelserien som en e-bok Artikkelserien fortsetter under.

Topp20 artikler
Siste 20 artikler
Nye artikkelserier