Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Når du starter på et nytt skoleår eller et ny studie, kan det være lurt at alt det elektroniske utstyret er i orden siden det kan bidra til å gjøre studietiden mer effektiv. Med en god bærbar datamaskin sørger du for at notatene og oppgavene dine er godt beskyttet, og du kan også være mer effektiv i forberedelsene og i selve timene hvis datamaskinen er rask. 

Men en datamaskin koster penger, og det er ikke alltid man har penger her og nå til å kjøpe en som kan imøtekomme de kravene både du og studiet har til en computer. Og hvis man ikke kan låne penger av familie eller venner, kan et forbrukslån på nettet være et alternativ. 

Finn det riktige forbrukslånet for deg

Ikke alle har nok penger på kontoen til den datamaskinen de trenger. Det kan være mange årsaker til det, men det kan være muligheter for å få tak i den datamaskinen man behøver allikevel. Det finnes flere muligheter for å ta et forbrukslån på nettet, og hos Matchbanker kan du sammenligne mange forskjellige lånetilbud, slik at du kan finne den beste løsningen for deg og ditt budsjett. Husk likevel å ikke låne mer enn du behøver, og aldri lån penger hvis du er i tvil om du kan betale tilbake lånet uten problemer. 


Hva er et forbrukslån?

Hvis du bestemmer deg for å søke om et forbrukslån på nettet, uansett om det dreier seg om 10.000 kroner eller 500.000 kroner, så kjennetegnes det blant annet ved at du ikke behøver å stille sikkerhet i lånet. Utlåner stiller heller ingen krav til hva du skal bruke pengene til, og med en gang pengene kommer inn på kontoen din er det du som bestemmer. Lån av denne typen blir brukt til alt fra computere og oppvaskmaskiner til reiser og alminnelig forbruk – derav navnet forbrukslån.

Hvem kan få et forbrukslån?

I Norge er det et minimumskrav at du har fylt 18 år før du kan ta et forbrukslån, men du kan også oppleve lånetilbydere med en minimumsalder på mellom 20-og 25. Dessuten skal du ha en folkeregistrert adresse i Norge, og være bosatt i eller betalt skatt til Norge i minst 3 år. Du kan ikke få et forbrukslån hvis du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. 

5 råd til kjøp av ny datamaskin

Prøv datamaskinen

Prøv blant annet hvordan skjermen fungerer i sterkt lys, hvordan tastaturet er å skrive på og om styreflaten til musen er behagelig å bruke. Selv om dette er litt overflatiske ting, kan det være med til å gi deg en idé om det er den riktige computeren for deg. 

Kjenn dine behov

Det er ikke nødvendig å betale for funksjoner og programvare du ikke bruker uansett. Men hvis du har spesifikke behov til ytelse og programvare, så må du også være sikker på at den kan det den skal. 

Undersøk markedet

Ikke kjøp det første og beste. Gjør deg kjent med hvilke datamaskiner som er på markedet før du tar den endelige avgjørelsen. Da ender du ikke med å betale mer enn absolutt nødvendig.

Spar penger

Kjøp det til rett tid. Det er ofte salg på datamaskiner. Kjøp den for eksempel opp til jul, på januar-salg eller på Black Friday. Her kan det være mange penger å spare.

Unngå raskt verditap 

Det kan være en god idé å ikke kjøpe den aller nyeste elektronikken. Produktene er ofte veldig dyre når de nettopp har kommet i butikken, men så snart den høye etterspørselen har dalt, blir produktene som oftest mye billigere.

Dette er artikler som er skrevet av en av våre bidragsytere. Som regel er dette noen i redaksjonen, men det kan også være en student, lærer, forfatter eller andre samarbeidspartnere som leverer innhold til oss.