Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Uansett om du går på videregående, høgskole eller universitetet, så henger ikke pengene på trærne. Mange blir nødt til å ta seg en jobb ved siden av skolen eller studiene, uansett om man bor hjemme eller ikke. Og når man så vet at det koster i gjennomsnitt 15 til 20 000 kroner å ta lappen, så kan det nærmest virke som en umulig oppgave å oppfylle drømmen om å få kjøre rundt i en bil helt alene. Men hvis du har en sunn økonomi og vet du kan betale tilbake lånet, kan et forbrukslån være en mulighet for å få lappen mens du går på skolen eller studerer.

Undersøk muligheten for et forbrukslån

Det er dyrt å ta lappen, og for mange er det morsommere og mer fristende å bruke pengene her og nå på byturer med vennene og shopping i stedet for å spare til et førerkort. Men et førerkort gir deg frihet og kan dessuten være utslagsgivende for om du får drømmejobben din eller ikke, og derfor prioriterer mange mennesker å ta lappen så fort de kan, selv om det er dyrt. Noen velger å låne penger hos foreldrene sine, i banken eller på nettet for å finansiere førerkortet. Og hvis du også overveier et lån, kan et forbrukslån være riktig for deg. Prøv derfor å undersøke lånemarkedet og finn et lån uten sikkerhet her, og se om du finner et lån som passer deg og din økonomi.  


Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån kjennetegnes ved at du ikke behøver å stille sikkerhet, og at du kan bruke pengene på akkurat det du vil. Hvis du for eksempel gjerne vil låne penger til førerkort, så behøver du med andre ord ikke å opplyse om det i det hele tatt. Hvis søknaden din om lån blir godkjent og du får pengene inn på konto, så er det dine penger og du bestemmer hva de skal brukes på.  

Hvem kan søke om forbrukslån?

Akkurat som tilfellet er med å ta førerkort, så man man være myndig før man kan søke om et forbrukslån. Mange lånetilbydere har dessuten en aldersgrense høyere enn dette, og du kan se en nedre grense på 20-25 år flere steder. 

Du skal også ha en epostadresse, noe som er naturlig nok siden hele søknadsprosessen foregår på nettet. Dessuten skal du ha et norsk telefonnummer, være registrert i folkeregisteret og bodd i eller betalt skatt til Norge i minimum 3 år.

Orden i økonomien er et pluss

Selv om du oppfyller alle kriteriene vi har nevnt ovenfor, så er det din betalingshistorikk og personlige økonomi som ligger til grunn for avgjørelsen om godkjennelse eller ikke. Hvis du har hatt god økonomisk sans gjennom flere år med stabil inntekt, så er sjansene større for at du får godkjent lånesøknaden din. Dessuten kan du se frem til bedre vilkår som lavere rente, fordi lånetilbyder kan se du har orden i økonomien og har en historikk som rettidig betaler. 

Hvis du derimot har inkassosaker hengende over hodet, eller noen former for betalingsanmerkninger, så er det nærmest umulig å få godkjent lånesøknaden.

Dette er artikler som er skrevet av en av våre bidragsytere. Som regel er dette noen i redaksjonen, men det kan også være en student, lærer, forfatter eller andre samarbeidspartnere som leverer innhold til oss.