Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Vi nordmenn reiser mye, og det fører til at vi lærer nye kulturer og nye mennesker å kjenne. Siden vi mer enn gjerne reiser utenfor allfarvei, har dette også medført et ønske om å lære flere språk. Det er alltid nyttig å kunne si litt på språket i det landet der man befinner seg. Reisen blir straks mye morsommere om man kan komme med noen høflighetsfraser, bestille mat eller til og med føre en liten samtale på det lokale språket.

Nettkurs kan være løsningen

Hvordan lærer man seg dog et nytt språk? Ikke alle har tid til å sette seg på skolebenken eller reise på språkreise. Det er her nettet kommer inn. Nettkurs kan ofte være den effektive løsningen for travle og vitebegjærlige mennesker.

Her kan du sitte i fred og ro hjemme, og gjennomgå et kurs som er bygget opp for at nettopp du skal lære deg det aktuelle språket. Du kan starte på det trinnet som passer dine kunnskaper, lære den varianten av språket du ønsker, enten dette måtte være høflighetsfraser, enkel konversasjon eller mer avansert språkkunnskap.

Lydbøker, filmer og musikk

Det er også mulig å supplere nettkurset med lydbøker, filmer og musikk. Filmer og musikk er en utmerket måte å høre det aktuelle språket på. Da blir du vant til uttale, tonefall og snapper opp noen ord og vendinger. Du lærer ikke språket med dette alene, men du kan bruke det som et supplement for å få språket og kulturen inn under huden.

Filmer kan ofte ses med norsk undertekst, og for mange språkstudenter er dette veldig lærerikt. Ved siden av språkopplæringen vil dette også gi deg verdifulle innblikk landets kultur.

Snakk med noen

Samtidig som du går på nettkurs, hører på lydbøker og ser på filmer kan du også finne noen som allerede snakker det språket du ønsker å lære deg eller bli bedre i. Det er gjerne slik at den beste måten å lære et nytt språk på samt vedlikeholde det, er å prate med en innfødt. Det kan hende du er litt flau til å begynne med, men det er bare å la det stå til. Du kan tenke slik at jo mer du dummer deg ut, desto mer lærer du. Snakk i vei, og ta imot rettelsene som kommer med takknemlighet. Da får du inn språket på den aller beste måten.

Ta en pause

Når du skal lære noe nytt er det også viktig å ta pauser. Du kan lese en bok, lytte til litt musikk, ta deg en tur ut i frisk luft, eller til og med hygge deg på Folkeautomaten et egnet sted. Her er det underholdning og spenning som gjelder og du får koblet av slik at hjernen din får hentet seg inn igjen. Da sørger du for at den blir klar til mer lærdom og språk.

Visualisering

Det kan også være smart å ta i bruk visualiseringsteknikk når du skal lære et nytt språk. Dette handler om at du kobler ord til bilder, og dermed blir det lettere for deg å huske. Det er nemlig slik at hjernen vår er visuell, og husker bedre i bilder.

Dette er altså et godt lite ekstra tips til deg som skal lære deg noe nytt, enten det er språk eller noe helt annet.

Fant du ikke svaret? Spør redaksjonen!

Fant du ikke svaret?

Fyll ut skjemaet under hvis du har et spørsmål knyttet til denne artikkelen.

Ditt spørsmål:

Ditt navn:

E-post:

Rapporter en feil, mangel eller savn

Rapporter en feil, mangel eller et savn

Benytt skjemaet under hvis du finner en feil eller mangel i en av våre artikler. Uten tilbakemeldinger fra våre lesere er det umulig for oss å forbedre våre artikler.

Jeg ønsker å rapportere inn en:

En feilEn mangelEt savn

Angi en feil, mangel eller savn:

Ditt navn:

E-post:

Du kan også laste ned denne artikkelen og resten av artikkelserien som en e-bok Artikkelserien fortsetter under.

Topp20 artikler
Siste 20 artikler
Nye artikkelserier