Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Gir investering i ny teknologi ønsket økonomisk gevinst?

Når vi invester i ny teknologi er det alltid for å oppnå en økonomisk gevinst på kort eller lang sikt. Spørsmålet er bare om teknologiinvesteringer faktisk gir ønsket økonomisk gevinst eller om dette bare er et salgstriks og mye.

Studier av hvordan produktivitetsutviklingen hos amerikanske funksjoner har utviklet seg i takt med investeringene i ny informasjonsteknologi kan sterkt forenklet fremstilles slik:

Grafen viser i all tydelighet at produktivitetsøkningen ikke har økt i takt med investeringene i moderne informasjonsteknologi. De som har analysert dette problemet mener at dette skyldes at man kun har automatisert informasjons- og kommunikasjons prosessene, og ikke gjort noe med rutinene og oppgavene. Arbeidet er det samme, det eneste som har forandret seg er arbeids verktøyene våre. Av dette kan vi lære:

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss
Kjetil Sander (f.1968) er eStudie.no sin grunnlegger. I tillegg er han daglig leder for bl.a. webbyrået og hostingselskapet OnNet AS. En entrepenør og forretningsutvikler med over 25 års entrepenør- og ledererfaring.