Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

En god nattesøvn er viktig for både god fysisk og psykisk helse. Ligger man dårlig, for eksempel hvis madrassen er for hard eller for myk, eller du ikke kan finne deg til rette, vil dette påvirke søvnen din. En seng som er tilpasset deg og dine behov, er derfor utrolig viktig. Ved å undersøke grundig kan du finne den perfekte sengen til å bli din gode venn gjennom mange år. Man skal derfor ikke kimse av hva det vil si å investere i en god kvalitetsseng. I denne artikkelen gir vi deg noen få, gode råd til hva du skal tenke over før du kjøper ny seng.

Seng

Tips og råd til valg av ny seng

Vi tilbringer mye tid i sengen. Derfor er det først og fremst helt sentralt at du velger en seng som passer til din kroppstype og dine behov. For å finne ut av dette, finnes det flere nettsider som har samlet all den informasjonen om test av senger du trenger. På den måten får du lettere et overblikk over hvor du skal starte, hva som er på markedet og hva du skal gå etter. Et annet råd er å bli enig med deg selv om hvilken prisklasse sengen skal ligge i. Er du villig til å investere mye penger eller skal du finne en på budsjett.

Et tredje råd er hvilken funksjon du ønsker at sengen din skal ha.  Er du for eksempel mest opptatt av komfort, så kan det være en god ide å velge en med fokus på nettopp dette og som har høyden til en komfortseng. Hvis du er opptatt av å kunne justere sengen din etter behov, så kan det være en god ide med en regulerbar seng. Hvis du vil ha en rimeligere seng, som du kan flytte rundt på og endre, og som samtidig er komfortabel, så kan det være du skal gå for en rammemadrass.


Valg av design

Et femte og siste råd, er å tenke over hva slags design du ønsker at sengen din skal ha. Det er viktig at du har i tankene at dette er et møbel du skal tilbringe mye tid med. Derfor burde du velge en seng som passer inn i ditt interiør og din stil. På den måten blir du også mer glad for den. En god seng betyr økt livskvalitet, en sterkere og sunnere kropp og mye mer energi. Har du en dårlig seng som ikke gir optimal støtte, da går det spesielt utover ryggen.

Dette er artikler som er skrevet av en av våre bidragsytere. Som regel er dette noen i redaksjonen, men det kan også være en student, lærer, forfatter eller andre samarbeidspartnere som leverer innhold til oss.