Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Går du på skolen eller er du student? Synes du det er vanskelig å se hva som står på tavla eller på en skjerm hele dagen, og kan du merke at du blir sliten i øynene og oftere får hodepine? Hvis dette er tilfellet, så kan det hende det er på tide å få seg et par briller.

Det finnes et utrolig stort utvalg av både alminnelige briller og lesebriller på nett, i tillegg til briller i alle mulige varianter i forskjellige fysiske brillebutikker og hos optikere. Det behøver heldigvis ikke å være så vanskelig å finne et par briller, og i artikkelen nedenfor får du gode råd til hvordan du velger et par briller som er riktige for deg, i tillegg til hvordan du kan vite om det er på tide å kjøpe et par briller.

briller

Hvordan vet jeg om jeg skal bruke briller?

Har du begynt å leke med tanken om du kanskje trenger briller? Eller ignorerer du muligheten for at briller kan være løsningen på problemene dine? Uansett kan du helt sikkert merke om du blir sliten i øynene, om du har hodepine, om du har problemer med å se noe når det er nært eller langt borte, eller om du bare er veldig sliten i hodet og i øynene om kvelden. Hvis du kan nikke ja til noe av dette, ja da er det nok på tide å avtale et møte med en optiker eller øyelege og få tatt en synstest.

Det er mange mennesker som bruker briller hele tiden eller bare bruker lesebriller når de skal lese. Selv om det vil være litt rart å plutselig tenke på seg selv som en brillebruker, vil du uten tvil ikke angre på det hvis du finner ut at det var det som skulle til for å både se og ha det bedre.  


Hvordan velger jeg de riktige brillene?

For å  velge de riktige brillene, skal du gå til en optiker og deretter bruke god tid på å finne ut hvilke briller som passer til deg. Både når det gjelder hva som er bra for synet ditt, og også hvordan de kler deg.

Du bør velge et par briller du kan bruke i mange år fremover, slik at du slipper å bruke penger på å bytte dem hele tiden bare fordi du har fått en ny stil. Prøv mange forskjellige par og vurder hvilken type som passer til hodeformen og ansiktsformen din, og finn et par som ikke blir umoderne med en gang. 

Gode ​​råd om å kjøpe briller

  • Ikke vær redd for å innse at du trenger briller
  •  Godta situasjonen når du har funnet ut at briller er løsningen for deg
  •  Bruk tid på å finne de riktige – du vil være glad for det på sikt!
  •  Be optikeren og de som har briller om råd
  •  Lån eventuelt noen briller med hjem og vis de til venner og familie
Dette er artikler som er skrevet av en av våre bidragsytere. Som regel er dette noen i redaksjonen, men det kan også være en student, lærer, forfatter eller andre samarbeidspartnere som leverer innhold til oss.