Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Hvis du har blitt skikkelige skolelei og mer eller mindre vurderer å slutte på skolen eller studiene, så er det vanskelig å se lyset i enden av tunnelen. Men det finnes alltid håp, og derfor gir vi deg her en rekke gode tips om hvordan du kan beholde, eller kanskje til og med gjenfinne, motivasjonen for studiet.

Husk hvorfor du begynte

Det er en grunn til at du søkte og startet på utdannelsen, og det er derfor du bør prøve å se om du kan huske den igjen. Du må ha en slags interesse for hva du leser, og på et eller annet tidspunkt i livet har du kanskje ønsket deg utdannelse innenfor dette feltet. Hvis du bare kan finne igjen den følelsen og interessen, kan du også finne motivasjonen for studiet ditt.

Fokuser på favoritfagene dine

Hvis du er litt lei av studiet ditt, og hvis du ikke synes det er så interessant som du en gang gjorde, kan du prøve å fokusere på et eller flere av favorittfagene dine, og deretter bruke mest energi på dem. Det er viktig at du fokuserer på det positive i studiet fordi det alltid er positive og negative ting i livet, og da er det viktig at du klarer å fokusere på det positive. 

Skjem bort deg selv når du oppnår noe

Det kan være at du har en lang oppgave eller kanskje en eksamen foran deg som du bare ikke kan se enden på, og da er det lurt at du finner noe du kan unne deg når du er ferdig med oppgaven, eller når du har bestått eksamen. Finn noe du fortjener, det kan være et nytt klesplagg, en bok, en tur på kino eller noe annet du har lyst på. Det kan hende du elsker å spille på casino på nett, noe du kan gi deg selv lov til etter fullført oppgave. Så har du noe å se frem til etter å ha fullført en oppgave eller en eksamen.

Husk at du ikke er alene

Det er mange som mister motivasjonen i studiet, og det er mange som føler på samme måte som deg. Og det er det viktig å huske på. Det kan hende at du har en medstudent som har det på samme måte, og da kan det være godt å være åpen og ærlig om tankene sine. På den måten får du nemlig noen som kan hjelpe deg gjennom studiet, og så får du samtidig muligheten til å støtte og hjelpe andre med å gjenoppdage og beholde motivasjonen.

Det er mange ting du kan gjøre for å holde på motivasjonen din, men det handler om å følge magefølelsen og ta den en dag av gangen. Det er ikke nødvendig å tenke på neste semesters oppgaver, bare fokusere på nåtiden og hva som er positivt nå og her.

Lykke til og hold fokus på det positive!

Dette er artikler som er skrevet av en av våre bidragsytere. Som regel er dette noen i redaksjonen, men det kan også være en student, lærer, forfatter eller andre samarbeidspartnere som leverer innhold til oss.