Hvor lærer du best?

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Lære best

Hjemmeundervisning fikk virkelig frem det beste og verste i folk. Mange studenter slet, klarte ikke konsentrere seg og ble demotiverte av å arbeide hjemme over lang tid, mens andre nøt tilværelsen og fikk bedre resultater enn noen gang. Hvor du befinner deg når du skal lære, har mye å si for motivasjonen og hvor godt du faktisk lærer. I denne artikkelen går vi derfor gjennom hvor du lærer best, så du kan lykkes enda bedre med studiene.

Prøv ut forskjellige steder

Det finnes mange steder der du kan lese og gjøre skolearbeid. Om du ikke har prøvd å arbeide ulike steder, kan det være vanskelig å vite hvor det fungerer best for deg å studere. Forskjellige steder du kan prøve ut er for eksempel:

  • Det lokale biblioteket
  • Kantinen der du jobber eller studerer
  • Ulike kafeer
  • I parken
  • Hjemme hos andre
  • Hjemme hos deg selv

Som student er nok ikke så økonomisk å alltid sette seg på kafe, men husk at mange kafeer har gode studentrabatter. Selv om du blir sittende der i mange timer, betyr det ikke at du må kjøpe flere ting. Kafeer er også et godt alternativ om du er fler som vil jobbe sammen, men det ikke er plass til alle hjemme.

Miljøskifte kan hjelpe for god læring

Akkurat som at du skifter mellom arbeidsmetoder, kan variasjon av miljø også gjøre godt for læringen. For noen fungerer det nettopp best å være på forskjellige steder fra tid til annen. Nye inntrykk og variasjon kan gi inspirasjon og motivasjon. De fleste kjente seg nok innestengt på et tidspunkt under nedstenging, men mengden nye inntrykk og impulser vi har behov for vil variere, som er en av grunnene til at hjemmekontor fungerer så forskjellig på folk.

Aktivitet og lyd eller rolige omgivelser?

Vi er sosiale vesener og trives rundt andre mennesker, men for mye støy syntes nok de fleste at er vanskelig å jobbe rundt. Heller ikke er det mange som ville sittet på biblioteket helt for seg selv. Ofte liker vi å ha litt folk rundt oss. Finn et sted som har aktivitets- og lydnivået som du foretrekker.

Om du lett blir distrahert av lydene rundt deg, kan det være du skal prøve lyddempende hodetelefoner. Å høre på musikk kan være et godt alternativ for å skifte fokuset fra lydene omkring deg.

Gode forutsetninger for hjemmearbeid

Kanskje biblioteket alltid er fullt, eller du bare liker å jobbe hjemme, fordi det er stille eller reisetiden er kortere. Uansett grunn, er det viktig å skape en god atmosfære hjemme når du skal arbeide. Dersom du jobber mye hjemme, er det det lett at det blir et flytende skille mellom arbeid- og fritid, som gjør det lett å overarbeide og skape dårlige arbeidsvaner.

Det er flere måter du kan skape et tydeligere mellom fritid og arbeidstid, og skape en god arbeidsplass i ditt eget hjem. Her kommer noen tips du kan benytte deg av:

  1. Unngå å jobbe i sengen – det kan bli vanskeligere å sove om du bruker sengen som arbeidsplass, og det kan blir lettere å stresse over arbeid når du sover.
  2. Ha et fast sted du jobber hjemme – det kan for eksempel være kjøkkenbordet eller arbeidspult.
  3. Arbeid under gode lysforhold- dersom du sitter i en kjeller eller et mørkt hjørne, blir du fortere trøtt.
  4. Husk å ta pauser – det vil gjøre at du konsentrer deg bedre.

Hvordan innrede ditt kontor hjemme

Gjør det hyggelig og behagelig for deg å jobbe hjemme, og pynt kontorområdet med planter og annet som gjør deg glad. Pass på at du sitter behagelig når du arbeider. Du kan for eksempel sitte i en behagelig lenestol framfor den harde stolen på kjøkkenet. Til lenestolen eller sofaen, kan du ha et lavere bord som passer til å ha PC-en på. vidaXL tilbyr mange behagelige møbler du kan innrede ditt hjem med og skape en bedre atmosfære til å jobbe i.

I tillegg er det viktig å ha et godt arbeidsbord og en behagelig stol. Det kan også være lurt for kroppen å ha en myk pute å sitte på. Sørg for at høyden mellom bord og stol passer, så du ikke trenger å sitte bøyd over PC-en og får en vondt i nakke og rygg.

Å ha et ordentlig kontorrom er et privilegium ikke alle har. Gjør det beste ut av plassen du har hjemme. Det er ikke alltid nødvendig å ha et eget kontorbord når du arbeider. Det kan for eksempel holde å bytte ut kjøkkenstolen med en kontorstol når du skal arbeide, for å skape et skille mellom fri- og arbeidstid. Du kan også skaffe deg andre flyttbare eller klappbare møbler som du kan bruke mens du jobber, for så å flytte vekk når du er klar for dagen.

Nyheter (interne og eksterne)

Nyheter (interne og eksterne)

Dette er artikler som er skrevet av en av våre bidragsytere. Som regel er dette noen i redaksjonen, men det kan også være en student, lærer, forfatter eller andre samarbeidspartnere som leverer innhold til oss.