Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

Du har mest sannsynlig hørt om Ethereum og vet at det er en kryptovaluta, slik som Bitcoin. Men selv om Ethereum er en av de tre største kryptovalutaene på markedet, er det så mye mer enn bare virtuelle penger. Det er også en blokkjedeplattform, og selve kryptovalutaen, som brukes til å gjennomføre denne plattformens transaksjoner, kalles faktisk Ether, selv om det mest vanlige er å kalle den for Ethereum. Les videre for å lære mer om denne interessante og innovative kryptovalutaen.

Slik så Ethereum dagens lys

Ethereum ble oppfunnet i 2015 av en 19-åring med røtter fra Canada og Russland som hadde et ønske om å benytte seg av teknologien bak Bitcoin og bruke den til å demokratisere alt fra organisasjoner, virksomheter og valutaer. Målet var å gi brukerne makt til å skape noe på egenhånd og gi dem økonomisk kontroll uavhengig av sentralbanker, selskaper og maktpersoner, som ofte har helt andre interesser enn brukerne.

Det å gi all makt til brukerne har vært gjenstand for mye kritikk, spesielt fra banker som føler at de mister sin posisjon i markedet som de tradisjonelt alltid har hatt. Ethereum og menneskene bak plattformen har blitt saksøkt flere ganger, men har hver gang kommet styrket gjennom søksmålene og er i dag mer populær enn noen gang før. Mange investorer ser et stort potensial i Ethereum og har tro på at blokkjedeteknologi bare vil blir større og viktigere i årene som kommer.


En forklaring på hva Ethereum er

Ethereum er egentlig ikke noe annet enn en plattform med åpen kildekode som bruker blokkjedeteknologi til å kjøre digitale applikasjoner. Disse gjør det mulig for brukerne å avtale og gjennomføre transaksjoner direkte med hverandre, enten for å kjøpe, selge eller overføre tjenester og varer uten behov for mellomledd. Fordelene er mange, blant annet blir det ikke bruk for banker for pengeoverføringer eller advokater i forbindelse med kontraktsinngåelse. Dessuten forenkler det arbeidet med å sette opp crowdfunding og kapitalinnhenting.

Ethereum drives av et globalt datamaskinnettverk som sammen jobber som en superdatamaskin. Nettverket assemblerer og kjøre såkalte smarte kontrakter, eller programmer som i teorien er helt uavhengige fra tredjepartsinnblanding eller noen form for sensur, takket være blokkjedeteknologien. Smarte kontrakter kjører akkurat slik de er programmert å kjøre, noe som i stor grad reduserer risikoen for svindel. Alle data som angår transaksjonene lagres i blokkjedeprotokoller, og ikke på en sentral server, for eksempel hos Google eller Facebook. Her er brukeren herre over sine egne data.

Hva er Ether?

Å drifte datamaskinene som driver Ethereum-plattformen krever mye ressurser som er svært kostbare. Derfor ble kryptovalutaen Ether skapt, som et slags insentiv for programmerere å kjøre Ethereum-protokollen på deres datamaskiner. Disse programmererne får Ether-mynter i kompensasjon som en takk for at de bidrar med ressurser som fører til at nettverket fungerer som det skal.

På samme måte som de som utvinner Bitcoin for å opprettholde Bitcoin-plattformen gjennom å løse kompliserte regnestykker får lønn for strevet, får Ethereum-programmerere Ether i betaling. Mange har blitt rike på Ethereum-plattformen og skaffet seg store Ether-formuer med verdier i millionklassen.

Hvordan kjøpe Ether?

Det er mulig å investere i Ethereum gjennom å kjøpe Ether på en rekke ulike handelsplattformer som tilbyr kjøp og salg av kryptovalutaer. Det finnes mange alternativer der ute, så prøv å gjør litt research før du velger deg en plattform for å få et så godt tilbud som mulig. bitcoin-loophole.io har i mange år vært en pålitelig plattform for kjøp og salg av Bitcoin og andre kryptovalutaer. Bitcoin Loophole har en handelsrobot som fungerer med en rekke valutaer, fra Ethereum til Dash. Programmet kontrollerer alt markedet har å by på og vil alltid finne de beste handelsprisene.

Ethereum kan by på mange spennende og lukrative investeringsmuligheter for tradere som har en interesse for kryptovaluta. Valutaen har til dags dato ikke fått en like stor utbredelse som verdenskjente Bitcoin, men med tid og stunder vil dette trolig endre seg. Har du stor tro på at blokkjedeteknologien kommer til å utvikle seg i fremtiden, kan du med fordel investere i digitale valutaer som baserer seg på slik teknologi. Om du slår til nå, vil du kunne høste store gevinster dersom markedet for Ethereum får en plutselig og markant oppgang.