Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

bounce-mail

Hver gang du sender en e-post til en e-postadresse som ikke lenger eksisterer eller som ikke kan motta din epost vil mailserveren til mottakeren sende en “failure notice” tilbake til avsenderen for å fortelle at mailen ikke kunne leveres. Slike mail kalles “bounce“.

Unngå å bli blokkert på grunn av bounce

Problemet med slike “bounce” mail er at serverne teller opp hvor mange “bounce” meldinger de sender tilbake til samme mottaker. Oversiger denne bounce raten en viss prosent (bounce rate) av alle mail som sendes til mailserveren, vil mailserveren starte å blokkere mail fra denne avsenderen. Dette fordi en høy bounce rate indikerer at avsenderen tipper epostadressene de sender til for å sjekke om noen av dem virker. Dette kalles “spam” og blir dermed blokkert. Det gjelder derfor å sørge for at man ikke får en høy “bounce rate” når man sender ut sine epostkampanjer og nyhetsbrev.

Første bud i så måte er å sørge for at alle epostadresser som får en bounce. Det vil si ikke virker. Blir fjernet fra epostlisten, slik at du ikke sender ut en epost på ny til denne adressen.

Du må logge inn for å se resten av innholdetVennligst . Ikke medlem? Bli med oss