Flytt ditt nettsted til våre Lightspeed webhotell, med cPanel, og
få 3-6 ganger raskere nettsider enn i dag. Pris: fra kr. 119/pr. år.

For å gjøre det helt klart: Alle trenger ferie minst en eller to ganger i året. Det vi snakker om her er tiden du har bestemt deg for å bruke på skolearbeid i løpet av ferien, men som det kan være litt vanskelig å gjennomføre. Vi har satt sammen noen tips om hvordan du kan holde deg motivert til å studere i løpet av ferien. Husk imidlertid at hvis kalenderen din lar deg holde helt fri, så skal du gjøre det. Avslapping er også viktig for kunne holde motivasjonen oppe gjennom resten av skoleåret.

Lag en leseplan

En leseplan gir deg full kontroll over når du skal sette av tid til på å lese. Det vil også være lettere å fordele pensum jevnt uten at det behøver å kollidere med alle mulige andre planer. Med en leseplan blir det også lettere å ta “fri” fra studiet. Når du har angitt spesifikke datoer for lesing (eller bestemte dager for bestemte emner), vet du også når du kan legge bøkene fra deg og slappe av.

Det kan være vanskelig å finne frem skolebøkene hvis man har dratt på ferie med venner eller familie, men noen ganger blir man rett og slett nødt til å lese litt i ferien. Selv om du befinner deg på en strand i sydlige strøk, så kan man alltids lese litt mens man ligger i solsenga. Det finnes noen feriemål som er bedre egnet for å få lest litt enn andre, og hos Escapaway Travel kan man alltid finne noe som passer.


Les litt hver dag

Det er viktig at du studerer regelmessig gjennom ferien. Det er aldri noen god idé å pløye gjennom pensum i panikk natten før eksamen. Hold deg til leseplanen din og følg pensum slik at du går gjennom materialet i en logisk og strukturert rekkefølge. Ved å dele lesingen opp i mindre biter, husker du bedre hva du faktisk leser. Når du er ferdig med det du studerer for dagen, kan du ta deg fri og slappe av resten av dagen.

Mye lys

Her i Norden er vi vant til korte dager i vintermånedene. Sørg for å komme deg ut når det er lyst de dagene du har satt av til å studere. Det kan hende vi er vant til at det er mørkt, men vi er uansett avhengig av frisk luft og lys for å kunne konsentrere oss.  

Selv i sommermånedene med lange og lyse dager, er det lurt å starte dagen med en kort spasertur for å våkne bedre og komme litt i bevegelse.

Lag studieavtaler med venner

Unngå å sitte alene med alt materialet. Lag avtaler med vennene dine eller medstudentene dine om å lese sammen. At man møtes for å studere og spise sammen med andre medstudenter er en fin måte å holde seg motivert og dele frustrasjoner. Dere jobber jo med det samme materialet uansett, så hvorfor ikke få litt sparring?